ΗΠΑ: Βγήκε από το νοσοκομείο η νοσοκόμα του Τέξας

"Νιώθω τυχερή και ευλογημένη" δήλωσε κατασυγκινημένη η Νίνα Φαμ, η πρώτη νοσοκόμα που προσβλήθηκε από Έμπολα στο Τέξας και νοσηλευόταν από τις 16 Οκτωβρίου. 

Η 26χρονη Νίνα βγήκε σήμερα από την κλινική των Αμερικανικών Ινστιτούτων Υγείας (NIH) στο Μέριλαντ, καθώς πλέον είναι υγιής και έχει αναρρώσει πλήρως από τον ιό.

Η νοσηλεύτρια ευχαρίστησε θερμά όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό της - γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, οικογένεια και φίλους - και κυρίως τον γιατρό Kent Brantly, ο οποίος της δώρισε πλάσμα για μετάγγιση. Η ασθενής νίκησε τον θανατηφόρο ιό χωρίς να της χορηγηθούν πειραματικά φάρμακα.

"Αν και δεν έχω πλέον Έμπολα, θα χρειαστώ χρόνο για να ξαναβρώ την δύναμη μου. Γιαυτό, με μεγάλη ευγνωμοσύνη για το ενδιαφέρον σας, σας ζητώ να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μου και της οικογένειας μου" δήλωσε στις δεκάδες τηλεοπτικές κάμερες από όλο τον κόσμο η 26χρονη νοσοκόμα.

Λίγο αργότερα, ο Μπαράκ Ομπάμα υποδέχθηκε στο Οβάλ Γραφείο την Νίνα Φαμ- την οποία τα αμερικανικά μέσα χαρακτηρίζουν ως "επιζήσασα του Έμπολα" -για να την συγχαρεί προσωπικά (φωτ).  

Εδώ και πολλές ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος καλεί τους συμπατριώτες του να μην υποκύψουν στο φόβο ή στην υστερία, επιμένοντας ότι ο ιός δεν μεταδίδεται εύκολα και ότι οι αμερικανικές υποδομές είναι ικανές να αντιμετωπίσουν ένα ενδεχόμενο νέο κρούσμα.