Το θρυλικό ξενοδοχείο Waldorf-Astoria της Νέας Υόρκης

Το θρυλικό ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, Waldorf-Astoria, ετοιμάζεται να "αλλάξει χέρια" και να πουληθεί στην κινεζική ασφαλιστική εταιρεία Anbang Insurance GroupCo. Ltd, έναντι 1,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Waldorf-Astoria αποτελεί εδώ και 121 χρόνια ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα της διάσημης αμερικανικής μεγαλούπολης. Στα δωμάτια του έχει φιλοξενήσει πολλές σημαίνουσες προσωπικότητες, από το χώρο της πολιτικής, των τεχνών, καθώς φυσικά και πολλούς "γαλαζοαίματους".
Η διαμονή στα πολυτελέστατα δωμάτιά του στοιχίζει από 399 δολάρια τη βραδιά, ενώ οι τιμές για τις σουίτες που βρίσκονται στον Πύργο ξεκινούν από τα 699 δολάρια τη βραδιά και για τις προεδρικού-τύπου σουίτες από 1,299 δολάρια τη βραδιά.

Το ξενοδοχείο Waldorf άνοιξε τις πύλες του 1893 στη γωνία της 33ης οδού και 5ης λεωφόρου. Λίγα χρόνια μετά, "ενώθηκε" με το κοντινό ξενοδοχείο Astoria και έτσι "γεννήθηκε" το όνομά του, το οποίο πήρε από τους δύο ιδρυτές του, τους William Waldorf Astor και John Jacob Astor IV.

Το 1931 μετεγκαταστάθηκε στην τωρινή του τοποθεσία, στην 50thStreet και Park Avenue.

Το 1949 το αγόρασε ο Conrad Hilton, ο οποίος το διαχειρίζεται από τότε.

Οι χώροι του χαρακτηρίζονται από μεγαλοπρέπεια και πολυτέλεια, κλασική φινέτσα και κομψή επίπλωση.

Η περίφημη σαλάτα "Waldorf Salad" με μήλα, σέλινο και καρύδια με ντρέσινγκ μαγιονέζας "γεννήθηκε" εδώ.

Στους Πύργους του Waldorf Astoria φιλοξενούνται 123 σουίτες.

Στην ταράτσα του ξενοδοχείου καλλιεργούνται φρέσκα λαχανικά και βότανα, καθώς επίσης και μελίσσι για την παραγωγή μελιού.

Ένα από τα "μυστικά" του θρυλικού αυτού ξενοδοχείου, πέρα από τις διασημότητες που έχουν περάσει το κατώφλι του, είναι ότι διαθέτει ένα κρυφό, υπόγειο τούνελ, το οποίο ξεκινά από το σταθμό GrandCentral και βγάζει μέσα στο ξενοδοχείο. Το συγκεκριμένο τούνελ χρησιμοποιούσε ο πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούζβελτ, προκειμένου οι πολίτες να μη μάθουν ότι ήταν σε αναπηρικό καρότσι.