Βρέθηκε κορίτσι που είχε απαχθεί πριν 12 χρόνια από τη μητέρα του

Ένα κορίτσι από το Τέξας που είχε απαχθεί 12 χρόνια πριν, στην ηλικία των 4 ετών, από τη μητέρα της βρέθηκε μετά από χρόνια ερευνών στο Μεξικό, ανακοίνωσαν την Τρίτη αξιωματούχοι των αστυνομικών αρχών.

Η Σαμπρίνα Άλλεν απήχθη από το Όστιν του Τέξας τον Απρίλιο του 2002 από τη μητέρα της, Ντάρα Λόρενς, μετά το διαζύγιο των γονιών της, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το αστυνομικό τμήμα του Όστιν.

Η Λόρενς κατάφερε να βρει για την ίδια και για το παιδί νέες ταυτότητες και οι δυο τους μετακινούνταν συχνά προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το FBI που είχε αναλάβει την υπόθεση. Οι αρχές ανακάλυψαν τη μητέρα και την πλέον 17χρονη κοπέλα στο Μεξικό, η οποία αναμένεται σύντομα να επανενωθεί με τον πατέρα της.

«Ήταν μεγάλη ανακούφιση... τώρα μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία επούλωσης», δήλωσε ο πατέρας της κοπέλας, Γκρεγκ Άλλεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Θα τη ρωτήσω αν μπορώ να την κάνω μια μεγάλη αγκαλιά. Όπως καταλαβαίνω βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, γι αυτό ακριβώς προσεύχομαι να γίνει καλά». Ο Άλλεν πρόσθεσε ότι η μητέρα είχε πει στη Σαμπρίνα πως ο πατέρας της μικρής ξυλοκοπούσε τη σύζυγό του και ότι ήταν παιδεραστής.

Σύμφωνα με τις αρχές, η Λόρενς, 44 ετών, είχε πάρει στις 19 Απριλίου 2002 την 4χρονη τότε Σαμπρίνα για ένα Σαββατοκύριακο όπως ήταν προγραμματισμένο, ως μέρος της συμφωνίας του διαζυγίου. Την κύρια επιμέλεια του παιδιού είχε ο Άλλεν, ο οποίος είχε ειδοποιήσει τις αρχές όταν η πρώην σύζυγός του δεν εμφανίστηκε ποτέ πίσω με το παιδί.

Οι αρχές ερευνούσαν επί 12 χρόνια την υπόθεση και εξέταζαν οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, ενώ η υπόθεση είχε αναφερθεί δύο φορές στην τηλεοπτική εκπομπή «America's Most Wanted».