Παραιτήθηκε η επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ

Την παραίτηση της υπέβαλε η Τζούλια Πίρσον, η επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών. Η παραίτηση έρχεται μόλις ένα 24ωρο αφότου ζήτησε δημόσια συγγνώμη ενώπιον του Κογκρέσου για το περιστατικό με τον ένοπλο άνδρα που κατάφερε να εισβάλλει στο Λευκό Οίκο και να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από την προεδρική κατοικία.

Η Πίρσον βρισκόταν στη θέση αυτή μόλις ένα χρόνο. Ως μεταβατικός επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών ορίστηκε ο Joseph Clancy, πρώην πράκτορας που έχει υπηρετήσει και ως επικεφαλής της ομάδας προστασίας του Αμερικανού προέδρου. 

Η Πίρσον, αν και δεν αποκαλύπτει, στο κείμενο που διάβασε στο Κογκρέσο, λεπτομέρειες για τις συνθήκες που οδήγησαν στην παραβίαση των συστημάτων ασφαλείας του Λευκού Οίκου, αναγνωρίζει στο γραπτό κείμενο της κατάθεσής της προβλήματα, αλλά και σφάλματα, που βαραίνουν τη Μυστική Υπηρεσία του Λευκού Οίκου κατά τα τελευταία χρόνια.

 Αθώος δήλωσε ο εισβολέας του Λευκού Οίκου

Εν τω μεταξύ, ο βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ που κατηγορείται ότι την 19η Σεπτεμβρίου παραβίασε τα μέτρα ασφαλείας στο Λευκό Οίκο δήλωσε ότι είναι αθώος ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου.

Το δικαστήριο διέταξε να γνωματεύσει ψυχίατρος για την ψυχολογική κατάσταση του κατηγορουμένου Όμαρ Γκονζάλες, που υποφέρει από μετατραυματικό στρες, ωστόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης διαφώνησαν με την ψυχιατρική γνωμάτευση.

Ο δικηγόρος του Γκονζάλες, Ντέιβιντ Μπος, υποστήριξε ότι ο πελάτης του είναι σε θέση να περάσει από δίκη από ψυχικής και διανοητικής άποψης και δεν χρειάζεται καμία αξιολόγηση.

Ο Γκονζάλες συνελήφθη εντός του Λευκού Οίκου τη 19η Σεπτεμβρίου οπλισμένος με ένα μαχαίρι και αφού πήδηξε τον φράκτη ασφαλείας του προεδρικού μεγάρου, εισέβαλε από τη μπροστινή είσοδο και διήνυσε απόσταση 40 μέτρων ως το εσωτερικό του Ανατολικού Δωματίου, που χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις και δεξιώσεις.