ΗΠΑ: Και δεύτερη σύλληψη υπόπτου μπροστά από το Λευκό Οίκο

Η μυστική υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει πολλαπλασιάσει τα μέτρα ασφαλείας κατά μήκος της κεντρικής οδικής αρτηρίας μπροστά από το Λευκό Οίκο, όπου την Παρασκευή ένας άνδρας σκαρφάλωσε τον φράχτη ασφαλείας και έφτασε μέχρι τις μπροστινές θύρες του αμερικανικού προεδρικού μεγάρου πριν συλληφθεί από τους πράκτορες του Λευκού Οίκου, αναφέρεται σε ανακοίνωση της μυστικής υπηρεσίας.

Η επικεφαλής ασφαλείας του αμερικανικού προεδρικού μεγάρου, Τζούλια Πίρσον, διέταξε την αύξηση των μέτρων ασφαλείας μετά το προχθεσινό συμβάν, το οποίο θεωρείται το πλέον σοβαρό που σημειώθηκε στον Λευκό Οίκο από τη στιγμή που πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ανέλαβε ο Μπαράκ Ομπάμα.

“Η διευθύντρια Πίρσον διέταξε την άμεση ενίσχυση των περιπολιών και την αύξηση της επιτήρησης κατά μήκος της γραμμής του φράχτη στον λεωφόρο Πενσιλβάνιας γύρω από το συγκρότημα του Λευκού Οίκου”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ήδη μάλιστα φαίνεται πως τα μέτρα αποδίδουν καρπούς, καθώς ένας άνδρας συνελήφθη το Σάββατο επειδή κρίθηκε ότι απειλεί την ασφάλεια του Λευκού Οίκου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των μυστικών υπηρεσιών του Λευκού Οίκου, Εντ Ντόνοβαν, στη νέα υπόθεση απειλής κατά του αμερικανικού προεδρικού μεγάρου εμπλέκεται ένας πολίτης ο οποίος αρχικά πλησίασε τις πύλες του Λευκού Οίκου με τα πόδια, απομακρύνθηκε για λίγο και στη συνέχεια επέστρεψε με το όχημά του μπροστά από τις πύλες του Λευκού Οίκου.

“Αρνήθηκε να φύγει και συνελήφθη για καταπάτηση”, δήλωσε ο Ντόνοβαν χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία για τον συλληφθέντα ή την απειλή που αντιμετώπισε ο Λευκός Οίκος.