ΗΠΑ: 9χρονη σκότωσε κατά λάθος δάσκαλο σκοποβολής!

Ένα εννιάχρονο κορίτσι στις ΗΠΑ σκότωσε κατά λάθος τον εκπαιδευτή της στη σκοποβολή, ενώ αυτός έδειχνε στη μαθήτρια του πώς να χρησιμοποιεί ένα υψηλής ισχύος οπλοπολυβόλο. 

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη το πρωί της Δευτέρας σε ένα ανοιχτό σκοπευτήριο στην Αριζόνα του Τέξας. Το κορίτσι είχε πάει στο σκοπευτήριο μαζί με τους γονείς του, οι οποίοι και κινηματογραφούσαν το μάθημα.  

Ο εκπαιδευτής έκανε μάθημα στο κορίτσι που κρατούσε το όπλο, όταν η ανάκρουση από την εκπυρσοκρότηση έκανε την 9χρονη να χάσει τον έλεγχο του Ούζι και να πυροβολήσει στο κεφάλι τον 39χρονο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.  

Οι αρχές της περιοχής Μοχάβε, όπου συνέβη το δυστύχημα, δημοσιοποίησαν το βίντεο, το οποίο κόβεται λίγο πριν το τραγικό θάνατο του εκπαιδευτή.  Ο σερίφης  Τζιμ Μακέιμπ περιέγραψε το τέλος του βίντεο, όπου σημειώνεται το θανατηφόρο χτύπημα, «φρικιαστικό».  

Η είδηση προκάλεσε σάλο στις ΗΠΑ και ξανάνοιξε την συζήτηση για το ζήτημα της οπλοκατοχής. Σύμφωναμε τον ισχύοντα νόμο, για να κρατήσεις όπλο, πρέπει να έχεις συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας σου- όμως μπορούν και άτομα μικρότερης ηλικίας, παρουσία γονέων ή ενός εκπαιδευτή.