Διάσημα αποφθέγματα με την υπογραφή του Μπιλ Γκέιτς

Η προσωπική περιουσία του συνιδρυτή και προέδρου της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ανέρχεται στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια. Μέσω του ιδρύματος Bill and Melinda Gates που έχει συστήσει με τη σύζυγό του προσφέρει περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο σε φιλανθρωπίες.

Οι Financial Times έχουν γράψει γι’ αυτόν ότι "ενδεχομένως να έχει τη δύναμη να επηρεάσει τη ζωή και την ευημερία ενός εξαιρετικά μεγάλου αριθμού συνανθρώπων του από οποιοδήποτε άλλο ιδιώτη στην ιστορία".

Πώς όμως κατάφερε να φτάσει μέχρι εκεί που βρίσκεται σήμερα;

Δείτε παρακάτω μερικά από τα αποφθέγματα/ρήσεις/πιστεύω του Μπιλ Γκέιτς, όπως τα έχει "εκμυστηρευτεί" μέσα από συνεντεύξεις του σε διάφορα μέσα ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια.

Το αφιέρωμα παρουσιάστηκε στο Business Insider.

1. Για την πορεία του μέχρι τώρα - περιοδικό Rolling Stone,13 Μαρτίου 2014

"Είναι πολύ συναρπαστικό το γεγονός ότι περάσαμε από έναν κόσμο, όπου οι υπολογιστές ήταν κάτι άγνωστο και περίπλοκο, στην εποχή που αποτελούν ένα αναπόσπαστο εργαλείο της καθημερινότητας. Αυτό ήταν το όνειρο που ήθελα να κάνω πραγματικότητα και σε μεγάλο βαθμό έχει εξελιχθεί όπως ήλπιζα".

2.Για την επιτυχία της Microsoft - BBC, 19 Ιουνίου 2008

"Οι περισσότεροι ανταγωνιστές μας είχαν μόνο ένα καλό προϊόν, χωρίς να ασχολούνται με το λογισμικό. Δε σκεφτόντουσαν για εργαλεία ή αποδοτικότητα. Έτσι, προχωρούσαν με ένα καλό προϊόν, χωρίς όμως να μπορούν να το ανανεώσουν ή να το οδηγήσουν στην επόμενη γενιά".

3.Για την αρχική συνεργασία με την Apple - AllThingsD, 31 Μαΐου 2007

"Είχαμε βασίσει το μέλλον μας στην επιτυχία των Macintosh και ελπίζαμε ότι θα καταφέρουν να γίνουν δημοφιλή. Συνεργαζόμασταν, χωρίς να είναι βέβαια ούτε τα χρονοδιαγράμματα, ούτε η ποιότητα, αλλά ούτε και η τιμή. Αρχικά θα ήταν πολύ πιο φτηνά απ’ ό,τι τελικά κατέληξαν.

4.Για τη συνεργασία του με τον Στιβ Τζομπς - Rolling Stone, 13 Μαρτίου 2014

"Ο Στιβ κι εγώ ήμασταν πολύ διαφορετικοί, όμως πολλοί καλοί στο να επιλέγουμε ανθρώπους. Ήμασταν και οι δύο υπερενεργητικοί και εργαζόμασταν πολύ σκληρά. Συνεργαζόμασταν στενά στο αρχικό λογισμικό των Mac, και αυτό ήταν κάτι πολύ σπουδαίο, γιατί είχαμε περισσότερους ανθρώπους στην ομάδα μας απ’ ό,τι είχε η Apple. Όμως ήμασταν αφελείς. Ο Στιβ μας είχε υποσχεθεί ότι θα ήταν ένα μηχάνημα που θα κόστιζε 499 δολάρια και τελικά μάθαμε ότι κοστολογήθηκε 1.999 δολάρια. Όπως και να έχει όμως το “Mac project” ήταν μια αξέχαστη εμπειρία".

5.Για την ανάπτυξη της Microsoft - AllThingsD, 31 Μαΐου 2007

"Όταν το 1975 λέγαμε στη Microsoft “ένας υπολογιστής σε κάθε γραφείο και σε κάθε σπίτι” δε συνειδητοποιούσαμε ότι θα γινόμασταν στην πραγματικότητα μια τεράστια εταιρεία. Κάθε φορά αναρωτιόμουν αν μπορούμε να αυξήσουμε το μέγεθός μας".

6.Για την επιτυχία - The Road Ahead, 1995

"Η επιτυχία είναι σαν ένας φωνακλάς δάσκαλος. Σαγηνεύει τους έξυπνους ανθρώπους και τους κάνει να πιστεύουν ότι δεν μπορούν να χάσουν".

7.Για το ρόλο της τεχνολογίας - The Financial Times, 1 Νοεμβρίου 2013

"Ο κόσμος δεν είναι επίπεδος και οι υπολογιστές δεν βρίσκονται καν στις πρώτες πέντε βαθμίδες της ιεραρχίας των ανθρώπινων αναγκών".

8. Για το ρόλο των χρημάτων - The Telegraph, 18 Ιανουαρίου 2013

"Σίγουρα δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα σε ό,τι έχει να κάνει με το φαγητό μου και τα ρούχα μου… Τα χρήματα δεν έχουν καμία χρησιμότητα για μένα πέρα από ένα ορισμένο σημείο. Η χρησιμότητά τους έχει να κάνει εξ ολοκλήρου με την οικοδόμηση μιας οργάνωσης και τη διανομή πόρων στις φτωχότερες χώρες στον κόσμο".

9. Για τις κυβερνήσεις - Rolling Stone, 13 Μαρτίου 2014

"Θα πρέπει να είναι κανείς αρκετά ρεαλιστής για να καταλάβει ότι μια κυβέρνηση είναι ένα όργανο, που απαιτεί τη συνεχή προσοχή ενός άρτια καταρτισμένου προσωπικού, διαφορετικά δε θα τα κάνει όλα σωστά".

10. Για την αξία των δυσαρεστημένων πελατών - Forbes, 4 Μαρτίου 2014

"Οι πιο δυσαρεστημένοι πελάτες είναι η καλύτερη πηγή μάθησης".