Play it again Sam: Σε δημοπρασία το πιάνο της Καζαμπλάνκα

Το πιάνο που ο ηθοποιός και τραγουδιστής Dooley Wilson, ο κινηματογραφικός Sam,  τραγούδησε το "Καθώς ο χρόνος περνά" στην διάσημη σκηνή από την Καζαμπλάνκα, βγαίνει σε δημοπρασία τον Νοέμβριο στη Νέα Υόρκη, από τον οίκο Bonhams. 

Για την ακρίβεια, το πιάνο αναμένεται να είναι η "κορωνίδα" της δημοπρασίας με διάφορα αντικείμενα από την ταινία και οι υπεύθυνοι ελπίζουν ότι θα πιάσει επταψήφιο αριθμό. Μάλιστα,  το πιάνο που χρησιμοποιήθηκε για τις σκηνές στο Παρίσι – πουλήθηκε το 2012 στην τιμή των 602,500 δολαρίων.  

Εκτός από το πιάνο του Sam, η δημοπρασία θα περιλαμβάνει εσωτερικά και εξωτερικά κομμάτια του ντεκόρ από to Rick's Cafe Americain , το καμπαρέ που είχε ο Χάμφρει Μπόγκαρτ στην Καζαμπλάνκα και όπου , ανάμεσά τους αναζωπυρώθηκε ο έρωτας του με την Μπέργκμαν. 

Στη δημοπρασία “There's No Place Like Hollywood”, υπάρχουν ακόμα κοστούμια που φορέθηκαν από τη Rita Heyworth στην ταινία “Gilda” και τη Barbara Streisand στην ταινία “Yentl” . Τα κομμάτια θα εκτεθούν για πρώτη φορά στο Λος Άντζελες από τις 6 μέχρι τις 9 Νοεμβρίου και στη Νέα Υόρκη από τις 20 μέχρι τις 24 Νοεμβρίου.