Παγκόσμια εκστρατεία για τις μαθήτριες της Νιγηρίας

Η απαγωγή των 23ο κοριτσιών από τη Μπόκο Χάραμ στις 14 Απριλίου έχει συγκινήσει τη διεθνή κοινότητα.  

Ήδη έχει δημιουργηθεί παγκόσμιο κίνημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την απελευθέρωση των μαθητριών με το hashtag #bringbackourgirls (Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας), το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερες από ένα εκατομμύριο φορές, γράφει το ABC News.

Σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, όπως η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, και η Μαλάλα Γιουσουφάι, το κορίτσι σύμβολο από το Πακιστάν, έχουν φωτογραφηθεί με το σχετικό μήνυμα, για να προωθήσουν την παγκόσμια εκστρατεία για την απελευθέρωση των κοριτσιών.  

Μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter η πρώτη κυρία των ΗΠΑ εντάχθηκε στο κίνημα #BringBackOurGirls και συνόδευσε τη φωτογραφία της με το σχόλιο: "Οι προσευχές μας είναι με τα εξαφανισμένα κορίτσια από τη Νιγηρία και τις οικογένειές τους. Είναι ώρα να φέρουμε πίσω τα κορίτσια μας". 

Χαρακτηριστικό είναι και  το μήνυμα των ηθοποιών Σον Πεν, Αστον Κούτσερ, Μπράντλεί Κούπερ και του τραγουδιστή Τζάστιν Τίμπερλέϊκ, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν με μία κάρτα που γράφει: "Οι αληθινοί άντρες δεν αγοράζουν κορίτσια". 

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία της Νιγηρίας ανακοίνωσε πως θα ανταμείψει με 300.000 δολάρια όποιον βοηθήσει στην εξιχνίαση της απαγωγής και την απελευθέρωση των κοριτσιών.