To Τwitter… πρόδωσε της αστυνομία της Νέα Υόρκης

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη η αστυνομία της Νέας Υόρκης που, θέλοντας να έρθει πιο κοντά στον πολίτη, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα το Τwitter. 

Έτσι, προκείμενου να βελτιωθεί η επικοινωνία με τους πολίτες, οι επιτελείς της αστυνομίας αποφάσισαν να δημιουργήσουν το hastag #myNYPD στην επίσημη σελίδα στο twitter, όπου θα μπορούσε ο καθένας ν’ ανεβάσει φωτογραφίες με τα ανδραγαθήματα των αστυνομικών. 

Όμως, οι χρήστες του Τwitter είχαν άλλη διάθεση και χρησιμοποίησαν το #myNYPD για να ανέβουν οπτικά ντοκουμέντα από κακομεταχείριση πολιτών και χρήση υπερβολικής βίας από την μεριά των μελών της αστυνομίας - κυρίως από την καταστολή του κινήματος Occupy Wall-street.

Υπήρχαν βέβαια και αρκετές φωτογραφίες με πιο...ρομαντική διάθεση, όπου έδειχναν αστυνομικούς να "παραδίδονται" στα κάλλη διαφόρων εξωτικών χορευτριών!

Ο ρυθμός διάδοσης υπήρξε καταιγιστικός και μέσα σε μία ημέρα έφτασε τις 94.000 κι ο κυβερνοχώρος κατακλυζόταν με συχνότητα 3.400 tweets ανά 60 λεπτά. Ενδεικτικό είναι πως μόνο τις τρεις πρώτες ώρες μία από τις φωτογραφίες την είχαν ήδη δει 500.000 χρήστες.

Παρά το... #megalofiasko, οι επικεφαλείς της αστυνομίας στη Νέα Υόρκη σκοπεύουν να συνεχίσουν ν’ αναζητούν την επικοινωνία με τον κόσμο μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.