Ομπάμα και Πούτιν στο τηλέφωνο για Συρία και… Σότσι

Για την ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία, Γενεύη 2, που ξεκινά στην Ελβετία αλλά και για το θέμα της ασφάλειας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι τον προσεχή μήνα, μίλησαν τηλεφωνικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογος του, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος οι δύο ηγέτες "συζήτησαν τον καλύτερο τρόπο για την προώθηση των κοινών συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι , όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προσφέρει την πλήρη υποστήριξή τους".

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, οι Ομπάμα και Πούτιν συζήτησαν επίσης το φάκελο Συρία για την επίλυση της κρίσης στη χώρα καθώς και την εφαρμογή της ενδιάμεσης συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ανέφερε επίσης ο Λευκός Οίκος .

Η αναφορά στη ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων από τον Μπαράκ Ομπάμα, αποτελεί μέρος μιας σειράς προτάσεων που γίνονται από την Ουάσιγκτον για να βοηθηθούν οι ρωσικές αρχές να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της σπουδαίας παγκόσμιας αθλητικής εκδήλωσης, εν μέσω των τρομοκρατικών απειλών .