Δοκίμασαν νέο φάρμακο σε θανατοποινίτη και βασανίστηκε να πεθάνει

Ένα νέο "κοκτέιλ" θανατηφόρων φαρμάκων αποφάσισαν να δοκιμάσουν οι αρχές του Οχάιο σε έναν θανατοποινίτη με αποτέλεσμα ο θάνατός του να είναι πολύ βασανιστικός. Η όλη διαδικασία κράτησε περισσότερο από 20 λεπτά. Τώρα η οικογένεια του ανακοίνωσε πως θα καταφύγει στη δικαιοσύνη κατά της πολιτείας.

Ο Ντένις Μακ Γκιρ είχε καταδικαστεί το 1989 στην εσχάτη των ποινών για το βιασμό και τη δολοφονία της Τζόι Στιούαρτ, νεόνυμφης και εγκύου.

Το νέο μείγμα περιείχε μια μείξη των ουσιών μιδαζολάμης και υδρομορφόνης.

Φαίνεται όμως πως δεν ήταν αποτελεσματικό και ο θανατοποινίτης ακουγόταν για περίπου 20 λεπτά να προσπαθεί να πάρει ανάσα μέχρι να καταλήξει. Οι συνήγοροι του είχαν προειδοποιήσει πριν την εκτέλεση για το νέο μείγμα φαρμάκων.

Ο θάνατος του ΜακΓκιρ διαπιστώθηκε στις 10:53, περίπου 25 λεπτά αφού του έγινε η ένεση. Οι εκτελέσεις με το φάρμακο που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα κρατούν πολύ λιγότερο και δεν είναι βασανιστικές για τον άνθρωπο που εκτελείται.

Η οικογένεια του ΜακΓκιρ, η οποία παρακολούθησε την εκτέλεση (όπως και η οικογένεια του θύματος), ανέφερε πως πρόκειται να στραφεί δικαστικά εναντίον των πολιτειακών αρχών.