Θα μπορούσε η Ιβάνκα Τραμπ να είναι η νέα Πρόεδρος των ΗΠΑ;

Ηγήθηκε σύσκεψης αντί του πατέρα της στον Λευκό Οίκο

Η Ιβάνκα Τραμπ, κόρη του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ, προήδρευσε σύσκεψης γερουσιαστών αντί του πατέρα της, με αντικείμενο τη διακίνηση ανθρώπων μέσω του προσφυγικού, αλλά και την εμπορία σε παζάρια της Ασίας και της Αφρικής.

Η 35χρονη αντικατέστησε τον πατέρα της, ο οποίος εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούσε επίσκεψη σε στρατιωτική μονάδα. Στο συμβούλιο έλαβαν μέρος γερουσιαστές τόσο από τους ρεπουμπλικανούς, όσο και από τους δημοκρατικούς. Η Ιβάνκα μίλησε για δύο λεπτά, προλογίζοντας το θέμα και προτείνοντας τρόπους για την αντιμετώπιση της μάστιγας που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις με αφορμή την προσφυγική κρίση σε όλον τον πλανήτη.

Αυτή η κίνηση προκάλεσε ποικίλα σχόλια στον αμερικανικό Τύπο, αναφέροντας πως η Ιβάνκα ετοιμάζεται να... αναλάβει τη δουλειά του πατέρα της!

Τον Φεβρουάριο είχε προηγηθεί μία ευρεία σύσκεψη μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και οργανώσεων απ' όλον τον κόσμο που ασχολούνται με την καταπολέμηση της διακίνησης ανθρώπων, στην οποία ήταν παρούσα και η Ιβάνκα.

Η 35χρονη έχει πάρει σοβαρά τον ρόλο του προεδρικού συμβούλου, γεγονός που αποδεικνύεται από την κίνησή της να δημιουργήσει δικό της γραφείο στον Λευκό Οίκο, ώστε να βρίσκεται σε άμεση επαφή με το περιβάλλον και τις αρμοδιότητές της. Έχει ακουστεί ήδη, ότι ήταν η σύμβουλος που διαδραμάτισε τον καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να πλήξει το αεροδρόμιο της Συρίας με πυραύλους, μετά την επίθεση με χημικά στην Ιντλίμπ. Επίσης, έχει ρόλο και στις συζητήσεις με τη Ρωσία και την υπόθεση της πιθανής εμπλοκής Ρώσων χάκερ στις αμερικανικές εκλογές.

Να αναφέρουμε ότι έχει ήδη καθιερωθεί να αποκαλείται "Πρώτη Κόρη", αντικαθιστώντας με αυτό τον τρόπο το ρόλο της "Πρώτης Κυρίας" που έχει η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια.