Ο θανατοποινίτης που έχει λίγες ακόμα ώρες ζωής

Ο 50χρονος σήμερα Wlliam Sallie, δολοφόνησε τον πεθερό του

Το themarshallproject.org παρουσιάζει την ιστορία του 50χρονου θανατοποινίτη και μετρά αντίστροφα μέχρι την εκτέλεσή του σήμερα στις 6 Δεκεμβρίου, με θανατηφόρα ένεση. 

Η σύζυγος του Wlliam Sallie, Robin υπέβαλε αίτηση διαζυγίου το 1989 έπειτα από μια έντονη λογομαχία που κατέληξε με μώλωπες στο σώμα της έπειτα από χτυπήματα από τη ζώνη του συντρόφου της... Η Robin Sallie πήρε τον δίχρονο γιο τους και μετακόμισε στο σπίτι όπου ζούσαν οι γονείς και τα αδέλφια της στην κομητεία Bacon στην Τζορτζια των ΗΠΑ.

Με το πρόσχημα των επισκέψεων στο γιο του Ryan, ο William πήρε το παιδί μαζί του στο Ιλινόις όπου έμεινε μέχρις ότου το δικαστήριο τον διέταξε να επιστρέψει το παιδί στη μητέρα του, πίσω στη Τζόρτζια. Ο ίδιος ταξίδεψε στην Πολιτεία όπου ζούσε η πρώην σύζυγός του, τον Μάρτιο του 1990, νοίκιασε ένα τροχόσπιτο σε κοντινή περιοχή με την κατοικία των πεθερικών του, στο Hinesville και ζήτησε από έναν φίλο του να τον προμηθεύσει με ένα περίστροφο. 

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 29ης Μαρτίου του 1990, ο Sallie φόρεσε μια πράσινη ολόσωμη φόρμα, πήρε μαζί του τέσσερα ζευγάρια χειροπέδες και μονωτική ταινία και διέρρηξε το σπίτι όπου διέμενε η πρώην σύζυγός του. Εισέβαλε αρχικά στην κυρίως κρεβατοκάμαρα και πυροβόλησε έξι φορές, εξ επαφής τον πεθερό του John Moore. Στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στην πεθερά του Linda την οποία τραυμάτισε στο χέρι, στον ώμο και στους μηρούς. Όταν βγήκε εκτός σπιτιού για να γεμίσει το όπλο, η Robin και η 17χρονη αδελφή της April, έτρεξαν στην κρεβατοκάμαρα των γονιών τους - εκείνος βρήκε την ευκαιρία και άρχισε να πυροβολεί ξανά εστιάζοντας το παράθυρο του δωματίου. Από τη νέα μανία του δράστη, ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς. 

Στις επόμενες δραματικές στιγμές που ακολούθησαν, η April επιχείρησε να βγει από το σπίτι για να ζητήσει βοήθεια, όμως έγινε αντιληπτή από τον μαινόμενο γαμπρό της ο οποίος την απείλησε ότι "θα ανατίναζε το κεφάλι της" αν δεν επέστρεφε στο σπίτι-κολαστήριο. Στο απίστευτο αυτό αμόκ βίας, έδεσε με χειροπέδες την πεθερά και τον ανήλικο γιο της και τις δυο αδελφές, Robin και April. Στη κορύφωση του δράματος, οδήγησε την πρώην σύζυγό του και την αδελφή της στην βιβλιοθήκη της περιοχής όπου τις βίασε επανειλημμένα ενώ στο μεταξύ η τραυματισμένη πεθερά του κατάφερε να αποδράσει και να καλέσει σε βοήθεια. Στο δραματικό φινάλε του περιστατικού, ο Sallie κράτησε δια της βίας τις δυο γυναίκες στο τροχόσπιτό του μέχρι το βράδυ της επόμενης ημέρας οπότε και τις απελευθέρωσε με την υπόσχεση αυτές να μην τον καταγγείλουν. Η αστυνομία τον συνέλαβε ώρες αργότερα και εντόπισε το όπλο του φόνου εντός του αυτοκινούμενου τροχόσπιτου. 

Στις δίκες που ακολούθησαν (εφέσεις κλπ), η καταδίκη του Sallie ήταν η εσχάτη των ποινών.