ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Σάρλοτ – Χαροπαλεύει διαδηλωτής

Συνεχίζονται οι ταραχές

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας κήρυξε το Σάρλοτ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των βίαιων επεισοδίων στην πόλη, κατά τη διάρκεια των οποίων ένας άνδρας τραυματίσθηκε από σφαίρα και βρίσκεται σε «κρίσιμη κατάσταση». Ο Πατ ΜακΚρόρι ζήτησε την ανάπτυξη της Εθνοφυλακής και της Αστυνομίας των Εθνικών Οδών για την υποστήριξη τοπικής αστυνομίας του Σάρλοτ, όπως έγραψε στο twitter. 

Για δεύτερη συνεχή νύκτα, οι διαδηλώσεις σημαδεύτηκαν από βίαια επεισόδια ανάμεσα στην αστυνομία και το εξοργισμένο από τον θάνατο ενός μαύρου από πυρά αστυνομικού πλήθος. Οι δημοτικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ένας άνδρας τραυματίσθηκε από σφαίρα και ότι βρίσκεται «υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά δεν έχει πεθάνει», αφού προηγουμένως είχαν ανακοινώσει ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων «μεταξύ πολιτών».

Συνολικά 44 άτομα συνελήφθησαν μετά τις ταραχές ενώ στις συμπλοκές τραυματίστηκαν συνολικά εννέα πολίτες. 

ΠΡΟΣΟΧΗ - Σκληρές εικόνες στο βίντεο που ακολουθεί 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν εκατοντάδες διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες και πέταξαν αντικείμενα κατά των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες έκαναν χρήση διακρυγόνων, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο.

Ο λόγος της οργής των διαδηλωτών είναι ο θάνατος του Κιθ Λαμόντ Σκοτ, μαύρου 43 ετών. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Σκοτ τραυματίσθηκε θανάσιμα από σφαίρα όταν αρνήθηκε να αφήσει το περίστοφό του. Άτομα του περιβάλλοντός του δηλώνουν αντίθετα ότι δεν κρατούσε παρά ένα βιβλίο.

Ο θάνατος του Κιθ Λαμόντ Σκοτ, ο τελευταίος μίας σειράς ανάλογων περιστατικών στις ΗΠΑ, προκάλεσε μία πρώτη διαμαρτυρία των κατοίκων από το βράδυ της Τρίτης. Όμως, την αρχικά ειρηνική διαμαρτυρία ακολούθησαν βίαια επεισόδια κατά τα οποία 16 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, καθώς και άγνωστος αριθμός διαδηλωτών.