Ξεχάστε τη Budweiser, αλλάζει όνομα και γίνεται America!

Ενόψει προεδρικών εκλογών

H επιχειρηματική κίνηση που θα σας περιγράψουμε, είναι μία ακόμα απόδειξη της αποκοτιάς και της αποφασιστικότητας των Αμερικανών, οι οποίοι δεν διστάζουν να αλλάξουν όνομα στη μπύρα Budweiser. 

H εταιρεία παραγωγής AB InBev μας ζητάει να ξεχάσουμε την Budweiser, αναζητώντας πλέον στα ράφια την America, όπως θα ονομάζεται στο εξής.

Οι αλλαγές εντάσσονται στο πλαίσιο της καλοκαιρινής καμπάνιας της εταιρείας, με την ονομασία “America is in Your Hands”.

Η μετονομασία σχετίζεται με τις επερχόμενες εκλογές για τον Αμερικανό Προέδρου τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Οι διεργασίες ενόψει της νέας εκλογικής διαδικασίας φαίνεται πως έχουν επαναφέρει τα έντονα πατριωτικά αισθήματα των πολιτών της χώρας, γι' αυτό και η ζυθοποιία αποφάσισε να κινηθεί κατ' αυτό τον τρόπο. 

Σε ό,τι αφορά στις αλλαγές, η γραμματοσειρά διατηρείται ίδια, με εξαίρεση την αντικατάσταση του ονόματος και την προσθήκη λεπτομερειών, που μέχρι σήμερα μπορούσε κάποιος να βρει μόνο στα χαρτονομίσματα και είναι τα μοναδικά στοιχεία, που κάνουν τη διαφορά.

Πιο χαρακτηριστική αλλαγή είναι το “US”, το οποίο θα βρίσκεται μέσα στο διαμάντι, όπου μέχρι τώρα συναντούσαμε τα αρχικά “AB” της Anheuser Busch. Η αλλαγή είναι προγραμματισμένη να υλοποιηθεί στις 23 Μαΐου. 

Παρόλ' αυτά δεν έχει διευκρινιστεί έως αυτή τη στιγμή εάν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί κάτι ανάλογο και στις υπόλοιπες - περίπου - 80 χώρες, στις οποίες γίνεται εξαγωγή της Budweiser.