Prince: Ο έξυπνος πετυχαίνει στόχο, αλλά η ιδιοφυΐα βλέπει αόρατους στόχους

Έφυγε από τη ζωή στα 57 του ο πρίγκηπας

Ο Prince λίγες ημέρες νωρίτερα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο. Ένιωσε αδιαθεσία, αλλά όπως ανέφεραν οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν η κατάστασή του δεν ενέπνεε ανησυχία. 

"Είναι απλά μία ίωση", σημείωναν οι γιατροί.

Ωστόσο φαίνεται πως οι πραγματικοί λόγοι του θανάτου του δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστοί και ίσως και να μη γίνουν ποτέ.

Ανατρεπτικός καλλιτέχνης, χαρισματικός μουσικός, μάρτυρας του Ιεχωβά, εραστής αμέτρητων γυναικών, εχθρός της οικογένειας του Αλ Γκορ, πατέρας που έχασε το παιδί του μια εβδομάδα μετά τη γέννηση του. Καθώς ήταν... genius, κάποτε χρησιμοποίησε τον ορισμό... " Έξυπνος είναι αυτός που πετυχαίνει τους στόχους, Ιδιοφυΐα  αυτός που βλέπει στόχους που κανείς άλλος δε βλέπει!

Κατάφερε να πουλήσει περισσότερους από 100.000.000 δίσκους στον κόσμο και έγινε έτσι ένας από τους καλλιτέχνες με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως. 

Το πλήρες όνομα του ήταν Prince Rogers Nelson. Ο πολυσχιδής καλλιτέχνης κέρδισε στη διάρκεια της μεγαλειώδους καριέρας του εφτά βραβεία Grammy, μία Χρυσή Σφαίρα και ένα Όσκαρ και εισήχθη το 2004 στο Hall of Fame της Rock and Roll.

Το προσωνύμιο του το πήρε από τον σκληρό πιανίστα πατέρα του που εμφανιζόταν στη σκηνή ως Prince Rogers. Η μητέρα ήταν τραγουδίστρια της jazz και η μουσική ήταν το μόνο που με γενναιοδωρία του χάρισε η οικογένεια του. "Έχεις ένα μεγάλο φίδι που φέρνει στον κόσμο ένα μικρό φίδι. Τι γίνεται αυτό το ερπετό όταν μεγαλώσει;" ρώτησε κάποτε ένα δημοσιογράφο προκαλώντας τον να ερμηνεύσει τον γρίφο. "Ένα μεγάλο φίδι" του απάντησε. "Πρέπει να θυμάσαι πάντα ποιος σε έφερε στη ζωή" είπε ο Prince, σχολιάζοντας τη δηλητηριώδη σχέση με τον πατέρα, κληροδότη και εχθρό του.

Κυκλοφόρησε το πρώτο του album τo 1978. Στο For You απέδειξε ότι ήταν κάτι περισσότερο από ακόμη ένας τυχαίος ποπ αστέρας. Στο album ο Prince ήταν συνθέτης και ο μόνος μουσικός. Μπορούσε να αποδώσει εξαιρετικά και στα 27 όργανα που χρησιμοποιήθηκαν για την ενορχήστρωση και παραγωγή του σαν να έπαιζε στην ομάδα καλοθοσφαίρισης των νειάτων του σε κάθε ένα πόστο μοναχός του. 

Είχε τεθεί αντιμέτωπος με τη σύζυγο του Al Gore, πρώην Αντιπροέδρου των Η.Π.Α για τους ερωτικούς του στίχους. Η Tipper δεν ήθελε η κόρη της να αποπλανείται από τις μουσικές με τα ερωτικά υπονοούμενα και κατάφερε να αναγκάσει τη δισκογραφική του να του χαρίσει το γνωστό προειδοποιητικό σήμα ακαταλληλότητας για ανηλίκους στις κυκλοφορίες του.

Έκανε καλή παρέα με έναν ακόμα μεγάλο, τον David Bowie, ο οποίος έφυγε κι εκείνος πρόσφατα από τηζ ωή. Ήταν και οι δύο εμβληματικοί, σημαντικοί, πλούσιοι στις δημιουργίες τους και φειδωλοί στη σχέση τους με το κοινό που κανιβαλίζει ό,τι του δίνεται γενναιόδωρα. 

Το 1996 παντρεύτηκε τη χορεύτριά του, του Mayte Garcia. Το παιδί τους ήρθε στον κόσμο με το σύνδρομο Pheiffer και πεθαίνει μία εβδομάδα μετά. Χώρισαν τρία χρόνια αργότερα.