Σοκ: Αποκεφάλισαν και τον δεύτερο Αμερικανό όμηρο οι τζιχαντιστές

Τον αμερικανό δημοσιογράφο Στίβεν Σότλοφ αποκεφάλισαν οι τζιχαντιστές και έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο, όπως ανακοίνωσε  η υπηρεσία παρακολούθησης ισλαμικών ιστοσελίδων SITE.

Ο Σότλοφ ήταν ο δεύτερος αμερικανός δημοσιογράφος που κρατούνταν όμηρος από το Ισλαμικό Κράτος μαζί με τον Τζέιμς Φόλεϊ- και οι τζιχαντιστές είχαν προειδοποιήσει τις  ΗΠΑ για την εκτέλεση του.

Πριν λίγες ημέρες, η μητέρα του ομήρου είχε απευθύνει μια σπαρακτική έκκληση προς τον ηγέτη του χαλιφάτου να απελευθερώσει τον παιδί της, καθώς ήταν απλά "ένα αθώος αμερικανός δημοσιογράφος, χωρίς καμμία επιρροή στις αποφάσεις της κυβέρνησης".

Στο επίμαχο βίντεο του αποκεφαλισμού του Σότλοφ, ένας ένοπλος μασκοφόρος προειδοποιεί  τώρα την Βρετανία για τον πολίτη Ντέηβιντ Χέηνς, τον οποίον κρατά όμηρο το Ισλαμικό Κράτος.

Ο τζιχαντιστής προειδοποιεί - με βρετανική προφορά - τις κυβερνήσεις των χωρών που συνεργάζονται με τις ΗΠΑ "να υπαναχωρήσουν από τη σατανική συμμαχία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους".

 

"Επανέρχομαι, Ομπάμα και επανέρχομαι εξαιτίας της αλαζονικής εξωτερικής πολιτικής σου απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος", δηλώνει ο μαυροντυμένος εκτελεστής.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πρόκειται για τον ίδιο Βρετανό που τον περασμένο μήνα είχε αποκεφαλίσει και τον δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ.

Διαβάστε σχετικά: Βρετανός ράπερ και έμπορος ναρκωτικών ύποπτοι για τον αποκεφαλισμό

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει προς το παρόν την αυθεντικότητα του βίντεο αυτού. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι "εάν υπάρχει ένα τέτοιο βίντεο" θα αναλυθεί πολύ προσεκτικά, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προσεύχεται για τον Σότλοφ και την οικογένειά του.