Στην κόψη του ξυραφιού η Μέση Ανατολή

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει στις 10 π.μ. τοπική ώρα Νέας Υόρκης την Πέμπτη (17:00 ώρα Ελλάδας,  για να συζητήσει την κλιμάκωση των εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ισραήλ και τους παλαιστινίους ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

"Η κατάσταση στη Γάζα είναι στην κόψη του ξυραφιού" δήλωσε ο αξιωματούχος και έκανε έκκληση στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους μαχητές για τερματισμό των εχθροπραξιών. Παράλληλα, ο Μπαν προειδοποίησε ότι η περιοχή "δεν μπορεί να αντέξει άλλον πόλεμο".

Την νύχτα της Τετάρτης , ισραηλινά μαχητικά σφυροκοπούσαν θέσεις στη Λωρίδα της Γάζας ανά λίγα λεπτά και οι παλαιστίνιοι μαχητές συνέχισαν την εκτόξευση ρουκετών στην ενδοχώρα του κλιμακώνοντας την κρίση. 

Από τις νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους απλοί πολίτες. Οι τελευταίοι θάνατοι εν μία νυκτί ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων από την Τρίτη σε τουλάχιστον 70, ο μεγαλύτερος μέσα σε μια ημέρα από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων εναντίον των μαχητών της Χαμάς στη Γάζα την Τρίτη.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από την Γάζα, την ώρα των Ισραηλινών επιδρομών

Οι κάτοικοι της Γάζας και το ιατρικό προσωπικό ανέφεραν ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν τουλάχιστον δύο σπίτια σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή κοντά στην πόλη Χαν Γιουνίς, ενώ οι κάτοικοι κοιμόντουσαν.

Επιπλέον, παλαιστινιακές πηγές αναφέρουν ότι μία καφετέρια στο Χαν Γιουνίς χτυπήθηκε, ενώ οι άνθρωποι παρακολουθούν τον ημιτελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου στην τηλεόραση. Οι πρώτες αναφορές λένε ότι εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτή την επίθεση.

Το Ισραήλ λέει ότι στοχεύει σε στόχους και εγκαταστάσεις των τζιχαντιστών, όπως εκτοξευτές πυραύλων, αποθήκες όπλων, σήραγγες και τα κέντρα διοίκησης. Όμως, προκαλούν διεθνή ανησυχία οι "παράπλευρες" απώλειες, καθώς καθημερινά πλέον σκοτώνονται δεκάδες άμαχοι, ανάμεσά τους πολλά γυναικόπαιδα.  

 Το Κάιρο άνοιξε τα σύνορα στη Ράφα για τους παλαιστίνιους τραυματίες

Η Αίγυπτος άνοιξε σήμερα το σημείο διέλευσης της Ράφα για να δεχθεί Παλαιστίνιους που έχουν τραυματισθεί κατά την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, δήλωσε ένας αξιωματούχος στα σύνορα.

Τα νοσοκομεία στο βόρειο Σινά, που συνορεύει με τη Λωρίδα της Γάζας και το Ισράηλ, είναι έτοιμα να υποδεχθουν παλαιστίνιους τραυματίες, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Ο μεθοριακός τερματικός σταθμός της Ράφα είναι η μοναδική πρόσβαση στο παλαιστινιακό έδαφος που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ. Μετά την καθαίρεση του αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013, το Κάιρο κλείνει πολύ τακτικά το πέρασμα και δεν το ανοίγει παρά περιστασιακά, κυρίως για να διέλθουν αυτοκινητοπομπές με ανθρωπιστική βοήθεια.