ΗΠΑ: Το Dragon V2 η απάντηση στα ρωσικά διαστημόπλοια Σογιούζ

Πριν λίγες ημέρες, η Ρωσία - ως αντίποινα στις "απρεπείς" αμερικανικές κυρώσεις για την ουκρανική κρίση- έθεσε σε κίνδυνο το μέλλον της λειτουργίας του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) ανακοινώνοντας μια σειρά αντίστοιχων "διαστημικών" κυρώσεων στις ΗΠΑ

Καθώς από τον Ιούλιο του 2011 οι ΗΠΑ εξαρτώνται αποκλειστικά από τα ρωσικά διαστημόπλοια Σογιούζ, για να μεταφέρουν τους αστροναύτες τους στον ISS με κόστος 70 εκατομμύρια δολάρια τη θέση, η NASA παρουσίασε την Πέμπτη τη δική της απάντηση στις ρωσικές απειλές: το διαστημικό σκάφος της εταιρίας SpaceX, Dragon V2.   

Το αμερικανικό διαστημόπλοιο θα είναι έτοιμο να μεταφέρει τους αμερικανούς αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μέσα σε τρία χρόνια, έως το 2017.  

Το Dragon V2, ικανό να μεταφέρει επτά αστροναύτες, "αντιπροσωπεύει αληθινά ένα μεγάλο τεχνολογικό άλμα", δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της SpaceX, ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ, στη διάρκεια μιας θεαματικής παρουσίασης στο Λος Άντζελες.  

"Το Dragon V2 θα μπορεί να προσγειωθεί παντού στη Γη με την ακρίβεια ενός ελικοπτέρου", δήλωσε ο Μασκ. Έτσι το νέο σκάφος , το οποίο δεν χρησιμοποιεί αλεξίπτωτα, παρά μόνο σε περίπτωση δυσλειτουργίας των πυραύλων ανάσχεσης, θα μπορεί να ξαναχρησιμοποιείται πολύ γρήγορα επιτρέποντας σημαντικές οικονομίες, εξήγησε.