Κακόγουστη φάρσα στον Μαραθώνιο της Βοστόνης!

Μία μόλις ημέρα μετά τα εγκαίνια της νέας γραμμής τερματισμού της Μαραθώνιας διαδρομής και τις τελετές στην μνήμη των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης πριν ένα χρόνο, οι αρχές τέθηκαν πάλι σε συναγερμό.  Δύο ύποπτα δέματα - δυο τσάντες - εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί κοντά στην γραμμή τερματισμού. Αμέσως η περιοχή αποκλείστηκε και πυροτεχνουργοί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά άρχισαν επί τόπου τις έρευνες. 

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος πιστεύεται ότι άφησε μία από τις τσάντες, κάνοντας μια κακογουστη φάρσα.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος αναγνωρίστηκε από τις αρχές ως ο Κέηβον Εντσον, ο οποίος άφησε την τσάντα στη γραμμή του τερματισμού πριν αρχίσει να τρέχει μακριά.  

Μάλιστα, ο άντρας ήταν ξυπόλητος, φορούσε ένα καπέλο με μακρύ μαύρο βέλο και φώναζε "Βοστόνη, δυνατά". Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις των αρχών, ο νεαρός αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Όπως μετέδωσε το τοπικό κανάλι WBZ-TV, ο Έντσον είπε στην αστυνομία ότι μετέφερε έναν βραστήρα ρυζιού στο σακίδιό του, κάτι που παραπλάνησε τους πυροτεχνουργούς. Μια άλλη πηγή δήλωσε στο κανάλι ότι ο βραστήρας ήταν γεμάτος... κομφετί.

Ο άντρας - ένας φοιτητής στο Massachusetts College of Arts - συνελήφθη με τις κατηγορίες της διατάραξη της κοινής ειρήνης και της κατοχή μιας συσκευής φάρσας.   

  

Η δεύτερη ύποπτη τσάντα κοντά στην γραμμή του τερματισμού ανήκε σε ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με το CNN.

Στις 15 Απριλίου 2013, ο Μαραθώνιος βάφτηκε στο αίμα από διπλή βομβιστική επίθεση στο τέρμα της διαδρομής. Ο φετινός μαραθώνιος θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου και οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 36.000.  Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια και η αστυνομία ελπίζει στην βοήθεια των θεατών. "Αν δείτε κάτι ύποπτο, πείτε το" καλεί τον κόσμο ο αρχηγός της αστυνομίας της Μασαχουσέτης.