Τα καλύτερα πανεπιστήμια της Μ.Βρετανίας, σύμφωνα με τους φοιτητές

Μία διαφωτιστική έρευνα, στην οποία τα πανεπιστήμια κατατάσσονται με κριτήριο την ικανοποίηση των φοιτητών, πραγματοποιήθηκε από το National Student Survey (NSS) σχετικά με τα Ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας.

Στην έρευνα πήραν μέρος 304.000 τελειόφοιτοι φοιτητές, οι οποίοι έριξαν από την κορυφή  τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης (14η θέση) ή του Κέμπριτζ  (9η θέση), σπάζοντας το στερεότυπο που ακολουθεί αυτά τα δύο διάσημα Ιδρύματα.

Γενικά, οι περισσότεροι δήλωσαν ικανοποιημένοι με τις σπουδές τους στα Βρετανικά Πανεπιστήμια  και το ποσοστό διατηρείται στα υψηλά του προηγούμενου έτους (85% 2013 και 86% 2012). 

Στις πρώτες θέσεις της λίστας βρίσκονται το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και ακολουθούν η Φαρμακευτική Σχολή  Medway και το τμήμα Ιατρικής  Brighton and Sussex.

 Τους πιο ικανοποιημένους φοιτητές τους έχουν τα πανεπιστήμια του Bath και του Buckingham.

Επειδή η Μεγάλη Βρετανία αποτελεί εδώ και χρόνια τον δημοφιλέστερο προορισμό των Ελλήνων για σπουδές στο εξωτερικό όπως άλλωστε αποδεικνύεται από τις έρευνες διεθνών οργανισμών (ΟΟΣΑ, 2013) είναι σημαντικό όσοι επιλέξουν το Ηνωμένο Βασίλειο να λάβουν υπόψη τους πέρα των άλλων αξιολογήσεων και τον πίνακα που παραθέτουμε.