Ο Τόνι Μπλερ σύμβουλος του Αλβανού πρωθυπουργού

Ένας πρωθυπουργός πότε δεν πάει χαμένος. Ο Τόνι Μπλερ, πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, αποφάσισε να μην μείνει άλλο άνεργος και συμφώνησε να συμβουλεύει την επόμενη κυβέρνηση της Αλβανίας,  σε μια συμφωνία η οποία θα μπορούσε να του αποφέρει εκατομμύρια λίρες. 

Η Αλβανία ανακοίνωσε με υπερηφάνεια ότι ο Μπλερ θα εργαστεί ως σύμβουλος του Εντι Ράμα, σε περίπτωση που  το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας κερδίσει τις εκλογές του επόμενου μήνα, που είναι και το πιο πιθανό σενάριο.
“Η Αλβανία ελπίζει να γίνει μέλος της ΕΕ και πιστεύει ότι με τον Μπλερ ως σύμβουλο θα επιτύχει το στόχο της¨”, είπε χαρακτηριστικά  ο Ράμα.

Από την πλευρά του- μετά από συνάντηση που είχε με τον μελλοντικό Αλβανό πρωθυπουργό, ο Εργατικός Τόνι Μπλερ δήλωσε: “Θα είμαι πολύ ευτυχής να σας βοηθήσω. Ενδιαφέρομαι πολύ  για τη χώρα σας”.

Ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός θεωρείται ήρωας στην Αλβανία, μετά την ανάμειξη του το 1999 στον πόλεμο  στο Κοσσυφοπέδιο και τον ρόλο του στη δράση του ΝΑΤΟ υπέρ των Αλβανών. Μάλιστα, πολλά παιδιά ονομάστηκαν “Tonibler” προς τιμήν του.

Ο Μπλερ είναι επίσης σύμβουλος των κυβερνήσεων του Κουβέιτ, του Καζαχστάν, της Βραζιλίας και της Κολομβίας.