Καταδικάστηκαν για το θάνατο έξι παιδιών τους σε φωτιά

Σενάριο από ταινία τρόμου θυμίζει η υπόθεση του Mick Philpott και της γυναίκας του Mairead στη Μ. Βρετανία, οι οποίοι καταδικάστηκαν για το θάνατο έξι παιδιών τους σε πυρκαγιά που έβαλαν οι ίδιοι! Αυτή η "σατανική, ανόητη, επονείδιστη πράξη", όπως χαρακτηρίζεται από τη βρετανική κοινή γνώμη ήταν μέρος ενός καθόλα διεστραμμένου σχεδίου.

Ο 56χρονος που είχε απασχολήσει τις αρχές το 1978, όταν αποπειράθηκε να δολοφονήσει με δώδεκα μαχαιριές μία σύντροφο που ήθελε να τον εγκαταλείψει, σχεδίαζε να εκδικηθεί την πρώην ερωμένη του κατηγορώντας την για εμπρησμό. Το τρελό αυτό σχέδιο, προέβλεπε ότι ο Philpott θα έσωζε τα παιδιά από τη φωτιά και η Lisa Willis θα φαινόταν ως υπεύθυνη.

Τρεις μήνες νωρίτερα η τελευταία, η οποία ζούσε στο ίδιο σπίτι με το ζευγάρι, εγκατέλειψε το 56χρονο παίρνοντας μαζί της τα πέντε παιδιά που είχαν αποκτήσει. Όμως το σχέδιό του να την παγιδεύσει δεν λειτούργησε, καθώς οι φλόγες και ο καπνός τύλιξαν γρήγορα το σπίτι, προκαλώντας το θάνατο των έξι παιδιών ηλικίας 5 έως 13 ετών. Τα πέντε από αυτά ήταν παιδιά του ένοχου ζευγαριού και το ένα από προηγούμενη σχέση της Mairead.

Το έργο όμως, δεν τελειώνει εδώ. Ο Philpott έβαλε τη γυναίκα του να προκαλέσει ερωτικά το φίλο τους Paul Mosley, ώστε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο "σχέδιο". Ο 46χρονος αντιμετωπίζει πλέον την ίδια καταδικαστική απόφαση για ανθρωποκτονία.

Σημειώνεται ότι, ο Philpott έχει αποκτήσει συνολικά 17 παιδιά από 5 διαφορετικές γυναίκες, από τις οποίες απομυζούσε χρήματα. Στηριζόταν ζητώντας κοινωνικές παροχές από την πολιτεία, ενώ δε δίστασε να εκμεταλλευτεί τον οίκτο του κοινού μετά τη φωτιά επωφελούμενος από τα χρήματα που δώριστηκαν για τις κηδείες των παιδιών.