Ακροδεξιοί ήθελαν να “τιμωρήσουν” πολιτικούς χτυπώντας τους αλά ISIS

Γερμανοί σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση που θα έμοιαζε με τζιχαντιστική και στόχος θα ήταν πολιτικοί που τάσσονταν υπέρ της μετανάστευσης

Τρεις άνδρες, μεταξύ αυτών κι έναν αξιωματικό του στρατού, έχει συλλάβει η αντιτρομοκρατική στη Γερμανία. Οι άνδρες, Γερμανοί υπήκοοι και οι τρεις, σχεδίαζαν να κάνουν τρομοκρατική επίθεση, που θα έμοιαζε με αυτές του ISIS αλλά θα είχε στόχο αριστερούς πολιτικούς που τάσσονται υπέρ της μετανάστευσης.

Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας, έχουν συλληφθεί ένας αξιωματικός του στρατού, ένας φοιτητής και άλλος ένας 27χρονος Γερμανός.

Στο ανακοινωθέν αναφέρονται “ισχυρές υποψίες για σχεδιασμό μιας σκληρής πράξης βίας εναντίον του κράτους”. Η εισαγγελία αναφέρει πως και οι τρεις συλληφθέντες είναι ακροδεξιοί.

Οι τρεις άνδρες σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επίθεση και να την κάνουν να μοιάζει σαν να ήταν ενέργεια ισλαμιστών μαχητών. Ο πρώην πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας βρίσκονταν στον κατάλογο των πιθανών στόχων που είχαν καταρτίσει οι ύποπτοι.