Εβραίοι και μουσουλμάνοι χαιρετίζουν τη νίκη του Μακρόν

Το μεγάλο τέμενος του Παρισιού χαιρέτισε από την πλευρά του την «έξοχη εκλογή» του Μακρόν και «την εθνική ορμή που τον ψήφισε»

Ο μεγάλος ραβίνος της Γαλλίας χαιρέτισε σήμερα τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές, εκφράζοντας τη ικανοποίησή του για τον «θρίαμβο των δημοκρατικών αξιών», ενώ το Τέμενος του Παρισιού είδε στη νίκη του κεντρώου υποψηφίου ένα μήνυμα «ενότητας» απέναντι στις «απειλές διαίρεσης».

Ο μεγάλος ραβίνος της Γαλλίας, Χαΐμ Κορσιά, «εκφράζει την ικανοποίησή του για τον θρίαμβο των δημοκρατικών αξιών και χαιρετίζει τους Γάλλους που κινητοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό προκειμένου να υψώσουν φράγμα στην άκρα δεξιά», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεδομένου ωστόσο ότι πολλές ψήφοι κατευθύνθηκαν προς την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου» Μαρίν Λεπέν, καλεί τους πολιτικούς «να λάβουν υπόψη, με σοβαρότητα, την κραυγή απελπισίας και θυμού των εκλογέων» ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Το μεγάλο τέμενος του Παρισιού χαιρέτισε από την πλευρά του την «έξοχη εκλογή» του Μακρόν και «την εθνική ορμή που τον ψήφισε».

Βλέπει στο αποτέλεσμα των εκλογών το «μήνυμα μιας Γαλλίας συμφιλιωμένης με όλες τις πνευματικές και θρησκευτικές συνιστώσες της προκειμένου να ανταποκριθεί με ενότητα στις απειλές της διαίρεσης που βαραίνουν πάνω στο έθνος».

Είναι επίσης ένα σαφές μήνυμα ελπίδας για τους γάλλους μουσουλμάνους, «ότι μπορούμε να ζούμε μαζί ενωμένοι γύρω από τις δημοκρατικές, ανθρωπιστικές, πατριωτικές και λαϊκές αξίες», προστίθεται στην ανακοίνωση.