Με αυγά υποδέχθηκαν τη Λεπέν στη Βρετάνη

Περίπου 50 αντίπαλοί της άρχισαν να φωνάζουν «έξω οι φασίστες» και «δεν έχετε καμία δουλειά εδώ, κυρία»

Με αυγά υποδέχθηκαν σήμερα αντίπαλοί της την Μαρίν Λεπέν κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης της υποψήφιας της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές στη Βρετάνη (δυτική Γαλλία), μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μόλις η Λεπέν έφθασε στην είσοδο μιας μεταφορικής εταιρείας, στο Ντολ ντε Μπρετάνι περίπου 50 αντίπαλοί της άρχισαν να φωνάζουν «έξω οι φασίστες» και «δεν έχετε καμία δουλειά εδώ, κυρία», ενώ άρχισαν να πετάνε αυγά εναντίον της τη στιγμή που έβγαινε από το όχημά της.

Οι άνδρες της ασφάλειας της Μαρίν Λεπέν έσπευσαν αμέσως να την προστατεύσουν και η ακροδεξιά υποψήφια για τον προεδρικό θώκο της Γαλλίας εισήλθε αμέσως στο κτίριο.

Στη Βρετάνη, η Μαρίν Λεπέν, ηλικίας 48 ετών, κατέλαβε την τέταρτη θέση στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών με ποσοστό 15,33% των ψήφων, ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν εξασφάλισε το 29,05% των ψήφων.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε μία ημέρα μετά την τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ της Μαρίν Λεπέν και του κεντρώου αντιπάλου της Εμανουέλ Μακρόν.

Μετά την τηλεμαχία, την οποία παρακολούθησαν σχεδόν 16,5 εκατομμύρια τηλεθεατές, ο 39χρονος ευρωπαϊστής υποψήφιος παραμένει το φαβορί στις δημοσκοπήσεις, καθώς προβλέπεται να εξασφαλίσει ποσοστό περίπου 60% στον δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου.