Πολύνεκρη έκρηξη βόμβας στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Η έκρηξη έγινε σε βαγόνι συρμού - Αναφορές για 10 νεκρούς και 30 τραυματίες

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας σε σταθμό του μετρό της Αγίας Πετρούπολης και εικόνες που μεταδίδουν ξένα πρακτορεία δείχνουν πολλούς ανθρώπους τραυματισμένους, ξαπλωμένους στις αποβάθρες. Το CNN κάνει λόγο για βομβιστική ενέργεια.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με τα ρωσικά και διεθνή πρακτορεία. Η υπουργός Υγείας της Ρωσίας, Βερόνικα Σκβόρτσοβα, επιβεβαίωσε πως υπάρχουν δέκα νεκροί και 47 τραυματίες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Σύμφωνα με πηγή στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, η έκρηξη σημειώθηκε ενώ ο συρμός βρισκόταν ανάμεσα σε δύο σταθμούς του μετρό.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώθηκε αμέσως και δήλωσε ότι ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα ενώ, λίγο αργότερα, η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας, χαρακτήρισε επίσημα την έκρηξη τρομοκρατική ενέργεια.

Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν γεμάτος με σφαιρίδια ώστε να προκληθούν περισσότερα θύματα.

Στις φωτογραφίες φαίνεται να έχει ανατιναχθεί η πόρτα ενός βαγονιού.

Λίγο αργότερα, εντοπίσθηκε και εξουδετερώθηκε και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός, στον σταθμό μετρό "Πλόσαντ Βαστάνια". Στην πόλη έχουν αναπτυχθεί ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις ενώ έχουν κλείσει όλοι οι σταθμοί του μετρό της Αγίας Πετρούπολης.

Παράλληλα, εκτακτα μέτρα έχουν ληφθεί και στο μετρό της Μόσχας.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε δηλώσεις σχετικά με το επεισόδιο και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους νεκρούς. Είπε πως μίλησε ήδη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας και πως οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τα αίτια των εκρήξεων, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές πώς προκλήθηκαν.