Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε: Ο κωδικός για τον θάνατο της Ελισάβετ

Αποκαλύφθηκε το μυστικό σχέδιο του Buckingham και όλη η επιχείρηση που θα ακολουθήσει μετά τον θάνατο της βασίλισσας

Παρά το γεγονός πως η 90χρονη Βασίλισσα Ελισάβετ χαίρει άκρας υγείας (όσο γίνεται τουλάχιστον για την ηλικία της) είναι λογικό ότι τόσο το παλάτι όσο και τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης έχουν αρχίσει να προετοίμαζονται για το μοιραίο που θα έλθει αναπόφευκτα κάποια στιγμή.

Σε οικογενειακό επίπεδο, όταν η Ελισάβετ κλείσει τα μάτια της, ο Κάρολος θα ανακυρηχθεί αυτομάτως Βασιλιάς, ως πρωτότοκος γιος και νόμιμος διάδοχος του θρόνου. Ο πρώτος που θα μάθει την είδηση και θα πρέπει να την επικοινωνήσει είναι ο ιδιαίτερος γραμματέας της βασίλισσας, ο Sir Christopher Geidt. 

Ο Guardian αποκάλυψε την κωδική ονομασία με την οποία θα ενημερώσουν πρώτα την (ή τον) πρωθυπουργό της χώρας ότι η Βασίλισσα πέθανε. Αυτή θα είναι " Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε", από το γνωστό αξιοθέατο. 

Αμέσως μετα θα ξεκινήσει η επιχείρηση «Γέφυρα του Λονδίνου», ένα εξαιρετικά οργανωμένο πρόγραμμα, που θα κορυφωθεί με την κηδεία της βασίλισσας.

- Το Λονδίνο θα ενημερώσει τις 15 κυβερνήσεις εκτός Ηνωμένου Βασιλείου όπου η βασίλισσα είναι επίσης αρχηγός κράτους. και τις άλλες 36 χώρες της Κοινοπολιτείας στις οποίες η βασίλισσα κατέχει συμβολική θέση εδώ και πολλές δεκαετίες.

- Ταυτόχρονα, υπάλληλος του Παλατιού με ρούχα πένθους θα τοιχοκολλήσει την είδηση στις θύρες του Μπάκιγχαμ, ενώ η επίσημη ιστοσελίδα του παλατιού θα διαθέτει μόνο μία σελίδα, που θα αναγράφει την είδηση του θανάτου της Βασίλισσς σε σκούρο φόντο.

- Τα νέα του θανάτου θα ανακοινωθούν στο ευρύ κοινό για πρώτη φορά μέσω του Press Association και όχι του BBC, όπως ήταν η παράδοση μέχρι σήμερα.

- Επίσης, η ενημέρωση θα είναι άμεση, σε μορφή flashnews (έκτακτης είδησης) ότι ώρα και να συμβεί το μοιραίο, και όχι με καθυστέρηση ωρών, όπως επίσης συνηθίζονταν. Ο θάνατος του βασιλιά Γεωργίου ανακοινώθηκε στην κυβέρνηση με τη φράση «Hyde Park Corner» και διαδόθηκε μέσω του Τύπου 4 ώρες αργότερα.