Με βαρύ οπλισμό άνοιξε πυρ ο 17χρονος στο Λύκειο της Γαλλίας

Αιματηρό περιστατικό σε λύκειο της πόλης Γκρας της Προβηγκίας

Βαρύς ήταν ο οπλισμός που είχε στην κατοχή του ο 17χρονος που συνελήφθη στο Λύκειο Αλέξις ντε Τοκβίλ της πόλης Γκρας στη νοτιοανατολική Γαλλία μετά τους πυροβολισμούς.

Ο δράστης έφερε πάνω του ένα τουφέκι, δύο περίστροφα και μία χειροβομβίδα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται ότι δεν είχε συνεργούς, μολονότι σε πρώτη φάση οι αρχές πίστευαν ότι δεν έδρασε μόνος και ότι ένας δεύτερος ένοπλος είχε διαφύγει.

Η αστυνομική έρευνα για την επίθεση στο λύκειο της Γκρας δεν προσανατολίζεται «καθόλου» προς την τρομοκρατική ενέργεια, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.

Από τους πυροβολισμούς στο λύκειο Αλεξίς ντε Τοκβίλ του Γκρας τραυματίστηκαν ελαφρά οκτώ άνθρωποι, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Οι τρεις που φέρουν τραύματα από σφαίρες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο ενώ οι υπόλοιποι πέντε φέρουν μόνο αμυχές και μώλωπες καθώς τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από τον χώρο του σχολείου. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ο λυκειάρχης. 

Ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών Pierre-Henry Brandet συμβούλευσε τους κατοίκους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, καθώς η Αστυνομία ελέγχει την κατάσταση.

Μια δεύτερη πηγή που επικαλείται το Reuters ανέφερε ότι οι δύο δράστες άνοιξαν πυρ κατά του διευθυντή, ο οποίος συγκατελέγεται ανάμεσα στους τραυματίες.

Ένας μαθητής που ήταν παρών στο περιστατικό και μίλησε στο ραδιόφωνο France Inter είπε ότι ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και όλοι κρύφτηκαν κάτω από τα θρανία.

«Πήγα να κλείσω τα παράθυρα και είδα έναν τύπο να με καρφώνει με το βλέμμα. Έμοιαζε με μαθητή. Πυροβόλησε στον αέρα και έφυγε» είπε ο μαθητής, που δεν κατονομάζεται.