Από την Ελλάδα το δέμα με τα εκρηκτικά για τον Σόιμπλε;

Το άνοιγμα του πακέτου θα μπορούσε να προκαλέσει "σοβαρούς τραυματισμούς", σύμφωνα με την αστυνομία

Ένα πακέτο που περιέχει ένα «εκρηκτικό μείγμα» που χρησιμοποιείται συχνά από πυροτεχνουργούς και θα μπορούσε να προκαλέσει «σοβαρούς» τραυματισμούς βρέθηκε σήμερα στο ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών, στο Βερολίνο, όπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.

Αυτό το μείγμα «θα μπορούσε να προκαλέσει κατά το άνοιγμα του πακέτου σοβαρούς τραυματισμούς», σύμφωνα με την ίδια πηγή, που διευκρίνισε ότι το πακέτο συνεχίζει να εξετάζεται από τους αστυνομικούς που διεξάγουν την έρευνα και ότι ένας από τους στόχους είναι να εξακριβωθεί η προέλευσή του.

Η αστυνομία απομάκρυνε όλο το προσωπικό από την ταχυδρομική υπηρεσία του υπουργείου και όλους τους ανθρώπους που βρίσκονταν γύρω από αυτό όταν εντοπίστηκε το πακέτο, που οι δυνάμεις επιβολής της τάξης αρχικά χαρακτήρισαν «ύποπτο».

Μια ακτινογραφία του πακέτου δεν επέτρεψε να προσδιοριστεί το περιεχόμενό του και μεταφέρθηκε ως ασφαλή χώρο, όπου διαπιστώθηκε πως η ουσία που περιείχε ήταν πράγματι επικίνδυνη.

Πληροφορίες που μετέδωσε η δημοσιογράφος Φαίη Καραβίτη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha από γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως το δέμα είχε Έλληνα αποστολέα και έφερε σφραγίδα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, γεγονός για το οποίο έχουν ήδη ενημερωθεί οι ελληνικές αρχές και η Interpol.

Σημειώνεται ότι το 2010 είχαν αποσταλεί επίσης από την Ελλάδα 14 παγιδευμένοι φάκελοι με αποδέκτες ξένους πολιτικούς, όπως η Άνγκελα Μέρκελ και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.