Τους σκότωσε και τους έκαψε γιατί νόμιζε ότι του έκλεψαν τις λίρες

Το αγρόκτημα ανήκει σε άνδρα πάνω στον οποίο είχαν πέσει οι υποψίες για δολοφονία

Υπολείμματα σορών μιας ολόκληρης οικογένειας που είχε εξαφανιστεί υπό μυστηριώδεις συνθήκες πριν από 3 εβδομάδες, βρέθηκαν σε αγρόκτημα στη δυτική Γαλλία.

Το αγρόκτημα ανήκει σε άνδρα πάνω στον οποίο είχαν πέσει οι υποψίες για τη δολοφονία της οικογένειας.

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία στη Ναντ, οι αρχές ερευνούν από νωρίς το πρωί το αγρόκτημα του Ιμπέρ Καουισέν, στην περιοχή Πον-ντε-Μπουί-λε-Κιμέρς, στη Βρετάνη. Ο Καουισέν, ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της οικογένειας Τροαντέκ, είναι παρών στην έρευνα και συνεργάζεται με τις αρχές, ανέφερε ο εισαγγελέας Πιερ Σενέ, σε ένα μήνυμα του.

Ο Πασκάλ Τροαντέκ, κουνιάδος του Ιμπέρ Καουισέν, η σύζυγός του Μπριζίτ, 49 ετών, ο γιος τους Σεμπαστιάν, 21 ετών και η κόρη τους Σαρλότ, 18 ετών, εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς στις 16 Φεβρουαρίου και έκτοτε δεν έδωσαν κανένα σημείο ζωής. Δεν επικοινώνησαν με την εργασία τους, τα κινητά τηλέφωνά τους ήταν κλειστά και στο σπίτι τους, στη συνοικία Ορβό κοντά στη Νάντη, βρέθηκαν ίχνη αίματος.

Ο Ιμπέρ Καουισέν είχε τεθεί υπό κράτηση ως ύποπτος για την υπόθεση αυτή, μαζί με τη σύντροφό του, τη Λιντί Τροαντέκ, την αδελφή του Πασκάλ. Την Δευτέρα "έσπασε" και ομολόγησε. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, σκότωσε την τετραμελή οικογένεια με αφορμή μια περίεργη κληρονομική διαφορά: ήταν πεπεισμένος ότι ο Πασκάλ είχε κλέψει χρυσά νομίσματα από μια κληρονομιά που έπρεπε να μοιραστεί με την αδελφή του.

Ο Καουισέν τεμάχισε τα πτώματα των θυμάτων του, έθαψε ορισμένα κομμάτια και έκαψε άλλα. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία και αν κριθεί ένοχος κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη. Η σύντροφός του κατηγορείται ότι τον βοήθησε να κρύψει τα πτώματα και ότι εξαφάνισε ορισμένα αποδεικτικά στοιχεία.