Χουριέτ: Πραξικοπηματίες κρύβονται σε σπίτια στην Κομοτηνή

Η εφημερίδα αναφέρει ότι παριστάνουν τους Σύρους πρόσφυγες και περνάνε κρυφά στην Ελλάδα από τον Έβρο

Το πώς Τούρκοι πραξικοπηματίες περνάνε κρυφά στην Ελλάδα από τον Έβρο και στη συνέχεια βρίσκουν καταφύγιο σε τουρκικά σπίτια οπαδών του ιμάμη Γκιουλέν στην Κομοτηνή, περιγράφει σε άρθρο της η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Οι Τούρκοι που είναι ύποπτοι και κινδυνεύουν να συλληφθούν συγκεντρώνονται στα χωριά Subaşı, Kadıdondurma, Karayusuflu και Serem στη βορειοδυτική Τουρκία. Σύμφωνα μάλιστα με πρώην δημοτικό υπάλληλο του χωριού Subaşı οι οπαδοί του Γκιουλέν εμφανίζονται σαν πρόσφυγες. 
«Οι άνδρες αφήνουν γένια και οι γυναίκες ντύνονται όπως αυτές από την Αραβία. Δεν μιλάνε τουρκικά και συνήθως στέκονται σιωπηλοί» δήλωσε στη Χουριέτ.

Κρύβονται στα δάση και στη συνέχεια - τις βραδινές ώρες - περνάνε από τα χωράφια προκειμένου να φτάσουν στις ακτές του ποταμού Έβρου. Εκεί τους περιμένουν διακινητές με βάρκες προκειμένου να διασχίσουν τον Έβρο και να περάσουν έτσι στο ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χουριέτ, όταν οι πραξικοπηματίες  φτάνουν στην Ελλάδα, κρύβονται σε φιλικά σπίτια άλλων μελών της οργάνωσης του ιμάμη Γκιουλέν στην Κομοτηνή και από εκεί φεύγουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.