Μπαρούτι τα προάστια του Παρισιού μετά το βιασμό νεαρού μαύρου από αστυνομικό

Ταραχές στα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας - Ο νεαρός τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Μπαρούτι... μυρίζει στα βόρεια προάστια του Παρισιού και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ολνέ-σου-Μπουά. Το προάστιο ταλανίζεται εδώ και τρεις μέρες από ταραχές μετά το επεισόδιο με αστυνομικό που φέρεται να σοδόμισε έναν 22χρονο μαύρο με το γκλομπ του.

Ο 22χρονος οδηγήθηκε στο χειρουργείο μετά την πράξη αυτή που αποδίδεται σε αστυνομικό ενώ το επεισόδιο αυτό έχει βιντεοσκοπηθεί εν μέρει. Στον αστυνομικό έχει ασκηθεί δίωξη για βιασμό ενώ τρεις συνάδελφοί του κατηγορούνται για βιαιοπραγία από κοινού. Όλοι τους έχουν τεθεί σε αργία από τα καθήκοντά τους.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας πυρπολήθηκαν 5-10 αυτοκίνητα ενώ υπέστησαν ζημιές περιπολικά και ασθενοφόρα. Από αστυνομική πηγή έγινε επίσης γνωστό ότι οι αστυνομικοί που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή εγκλωβίστηκαν και αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν στον αέρα για να διαλύσουν το πλήθος.

Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ επισκέφθηκε σήμερα τον νεαρό που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας και πέρασε μισή ώρα με το θύμα, τον 22χρονο Τεό και την οικογένειά του. Ο νεαρός τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη σύλληψή του, την περασμένη Πέμπτη και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. 

Ο Γάλλος πρόεδρος έπλεξε το εγκώμιο του Τεό, ενός νεαρού "γνωστού για την υποδειγματική συμπεριφορά του", ο οποίος αντέδρασε "με αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα" σε αυτό που του συνέβη.

Ο ίδιος ο Τεό κάλεσε τους νεαρούς της γειτονιάς του να "μην κάνουν πόλεμο" αλλά "να παραμείνουν ενωμένοι" και τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.

Ο δήμαρχος του Ολνέ-σου-Μπουά, Μπρουνό Μπεσιζά, ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση να στείλει ένα "ισχυρό μήνυμα" στους κατοίκους για να τους διαβεβαιώσει ότι "το κράτος τους στηρίζει, δεν είναι εναντίον τους".

Ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ τόνισε ότι θα επιδειχθεί η μεγαλύτερη αυστηρότητα στους αστυνομικούς που θα κριθούν ένοχοι για "σοβαρά παραπτώματα". "Ξέρω μέχρι ποιου σημείου εκτίθενται οι αστυνομικοί στο πλαίσιο του αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας και της βίας αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι απολύτως υποδειγματικοί" τόνισε.

Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν την Δευτέρα σε μια πορεία σε ένδειξη συμπαράστασης στον 22χρονο, στο Ολνέ-σου-Μπουά.