Ο Πούτιν θα επικοινωνήσει με τον Τραμπ “εντός των επόμενων ημερών”

Ετοιμάζεται συνάντηση αλλά οι προετοιμασίες ενδέχεται να διαρκέσουν μήνες

Ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται ότι θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ εντός των επόμενων ημερών προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, εξηγώντας ότι αυτό απαιτεί το πρωτόκολλο.

Παράλληλα, ο Πεσκόφ είπε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, αν και οι προετοιμασίες για μια τέτοια συνάντηση ενδέχεται να διαρκέσουν μήνες και όχι εβδομάδες,

«Αυτό δεν θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες, ας ελπίσουμε το καλύτερο ότι η συνάντηση θα γίνει τους επόμενους μήνες», είπε ο Πεσκόφ στο BBC.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τραμπ επικεντρώνεται αρχικά στις αμερικανικές υποθέσεις.Παρόλα αυτά ο Πεσκόφ επεσήμανε ότι η ημερομηνία της συνάντησης των δύο ηγετών είναι πιθανό να συζητηθεί στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που θα έχουν.

Σχολιάζοντας τις διαδηλώσεις κατά του Τραμπ ο εκπρόσωπος είπε ότι η Μόσχα δεν εμπλέκεται στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών και ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιλύσουν μόνες τα ζητήματά του. Ο Πεσκόφ σημείωσε πάντως ότι η αμερικανική κοινωνία αντιμετωπίζει έναν άνευ προηγουμένου διχασμό που δεν προωθεί την ανάκτηση του μεγαλείου των ΗΠΑ.

Αναφερόμενος εξάλλου στο θέμα της Συρίας, ο εκπρόσωπος είπε ότι είναι αδύνατον να επιλυθεί με εποικοδομητικό τρόπο η συριακή κρίση χωρίς την εμπλοκή των ΗΠΑ.