Με ψεύτικα όπλα η αεροπειρατεία στη Μάλτα

Οι προκαταρκτικές έρευνες έδειξαν ότι τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δύο άνδρες ήταν ρέπλικες, δηλαδή αντίγραφα

Με ψεύτικα όπλα φαίνεται ότι έγινε η αεροπειρατεία σήμερα στο Λιβυκό αεροσκάφος της κρατικής εταιρείας Afriqiyah Airways, τύπου Airbus A320, με 118 επιβάτες και πλήρωμα. 

Οι δύο αεροπειρατές δήλωσαν ότι είναι οπλισμένοι με χειροβομβίδες και ένα περίστροφο και ανάγκασαν το πλήρωμα να οδηγήσει το αεροπλάνο στη Μάλτα. Εκεί εξέφρασαν τα «φιλοκανταφικά αιτήματά τους και έπειτα από σχεδόν 4 ώρες κόκκινου συναγερμού, παραδόθηκαν και ζήτησαν άσυλο. 

Ωστόσο, όπως ανέφερε με ανάρτηση του στο twitter ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ, οι προκαταρκτικές έρευνες έδειξαν ότι τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δύο άνδρες ήταν ρέπλικες, δηλαδή αντίγραφα. 

Πρόκειται για την πρώτη αεροπειρατεία στη Μάλτα από το 1985. Τότε, αεροσκάφος της Egypt Air με 89 επιβαίνοντες που εκτελούσε την πτήση Αθήνα-Κάιρο κατελήφθη από τρεις Παλαιστίνιους τρομοκράτες που το οδήγησαν στο νησί. 62 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο όταν Αιγύπτιοι κομάντος πραγματοποίησαν έφοδο στο αεροσκάφος. Ένας εκ των τριών αεροπειρατών επέζησε και οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης.