Ο Ερντογάν αναλαμβάνει δράση στο Κυπριακό – Ικανοποίηση στα Κατεχόμενα

Ο Τούρκος Προέδρος θα συμεμτέχει στην διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη, στις 12 Ιανουαρίου

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί εξέφρασε σήμερα την ικανοποίηση του για την συμμετοχή του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην στην 5μερή διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη, στις 12 Ιανουαρίου.

Το γεγονός αυτό, είπε ο Μουσταφά Ακιντζί, δείχνει τη σημασία και αξία που δίδεται από την Τουρκία στη λύση του Κυπριακού και ευχήθηκε σύντομα να ανακοινώσει και ο Έλληνας πρωθυπουργός ότι είναι έτοιμος να συμμετάσχει στη διάσκεψη. «Έτσι εάν υπάρχουν σύννεφα αμφιβολίας θα συμβάλει (η παρουσία των δύο, Ερντογάν και Τσίπρα) στο να διαλυθούν», σημείωσε.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι είναι ξεκάθαρο πως οι ενδιαφερόμενες πλευρές είναι οι δύο ηγέτες της Κύπρου και σύμφωνα με τις συνθήκες Εγγυήσεων και Συμμαχίας οι τρεις εγγυήτριες χώρες, Τουρκία, Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο. Υπάρχουν, συνέχισε, και άλλες πλευρές, που εάν χρειαστεί θα προσκληθούν. Μέχρι στιγμής, όπως είπε, διαβλέπει ότι τέτοια πλευρά είναι η ΕΕ, αλλά θεωρεί ότι δεν είναι απαραίτητο να διευρυνθεί η σύνθεση περισσότερο.

Μιλώντας χθες στην τουρκική βουλή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Τουγρούλ Τουρκές,  δήλωσε την αμέριστη στήριξη της Τουρκίας προς το ψευδοκράτος,και ότι η Τουρκία δεν είναι εγγυήτρια μόνο για τον βορρά, αλλά για ολόκληρο το νησί.
 
Επίσης, κατηγόρησε την ε/κ πλευρά ότι ήταν η αιτία να χαθεί άλλη μία σημαντική ευκαιρία για λύση του Κυπριακού.