Δύο οι νεκροί μεταλλωρύχοι, αγνοούνται έξι μετά από σεισμό 4,4 Ρίχτερ

Στο ορυχείο ασημιού και χαλκού Ρούντνα στο Πολκοβίτσε της νοτιοδυτικής Πολωνίας

Και δεύτερος μεταλλωρύχος βρέθηκε νεκρός μετά από έναν σεισμό στο ορυχείο ασημιού και χαλκού Ρούντνα στο Πολκοβίτσε της νοτιοδυτικής Πολωνίας, ενώ τουλάχιστον έξι αγνοούνται, ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP χθες.

Ο σεισμός που κατέγραψε το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (USGS) ήταν 4,4 βαθμών και σημειώθηκε στις 9:09 μ.μ. τοπικής ώρας (10:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας). Το Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν επιφανειακός, σε βάθος 10 χλμ μόνο, το οποίο μεγέθυνε την επίδρασή του στο ορυχείο, που ανήκε στην κρατική εταιρεία παραγωγής χαλκού KGHM.

"Υπήρχαν 16 άτομα στη ζώνη επικινδυνότητας. Μερικοί από αυτούς βγήκαν μόνοι τους", είπε εκπρόσωπος της εταιρείας στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF FM.

Μεταξύ των εννέα εργατών που μεταφέρθηκαν εκτός του χώρου μετά τον σεισμό, ένας πέθανε. Οι διασώστες βρήκαν επίσης τη σορό ενός μεταλλωρύχου που πέθανε μέσα στο ορυχείο, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Τρεις μεταλλωρύχοι που τραυματίστηκαν πιό βαριά νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση, και η ζωή τους δεν κινδυνεύει, σύμφωνα με το RMF. Οι τραυματισμοί τους είναι κυρίως στη σπονδυλική στήλη και το κεφάλι.