Βρετανία: Διαδήλωση έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ για τα παιδιά του Χαλεπιού

Πολλοί από τους συγκεντρωμένους κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως "Σώστε τα παιδιά του Χαλεπιού" ή "Το να σκοτώνεις ένα παιδί είναι έγκλημα πολέμου"

Δεκάδες Λονδρέζοι, μεταξύ των οποίων και η ηθοποιός Κάρεϊ Μάλιγκαν, άφησαν σήμερα εκατοντάδες αρκουδάκια, που συμβολίζουν τα παιδιά του Χαλεπιού, κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία, στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, λίγες ώρες πριν λήξει η κατάπαυση του πυρός στην πολιορκημένη πόλη.

Οι διαδηλωτές ζητούν από τη συντηρητική κυβέρνηση της Τερέζα Μέι να αναλάβει πρωτοβουλία για τον πλήρη τερματισμό των βομβαρδισμών στη συριακή πόλη.

"Βρισκόμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στην Τερέζα Μέι: αυτό που συμβαίνει στο Χαλέπι δεν μπορεί να συνεχιστεί. Υπάρχουν 100.000 παιδιά που (...) βομβαρδίζονται καθημερινά", είπε ο Τζέιμς Σάντρι, ένα μέλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης "Η Εκστρατεία της Συρίας".

Πολλοί από τους συγκεντρωμένους κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως "Σώστε τα παιδιά του Χαλεπιού" ή "Το να σκοτώνεις ένα παιδί είναι έγκλημα πολέμου".

"Ξέρω ότι όταν βάζω για ύπνο την Έβι (σ.σ. την κόρη της), είναι ασφαλής. Αυτό δεν συμβαίνει με τους γονείς στο Χαλέπι. Δεν ξέρουν τι τους επιφυλάσσει η νύχτα", είπε η βραβευμένη ηθοποιός Κάρεϊ Μάλιγκαν.

Ο Μπερτ Γουόντερ, της μη κυβερνητικής οργάνωσης Avaaz, είπε ότι η Μέι "πρέπει να ακούσει τους ανθρώπους στον δρόμο" και να στηρίξει την πρόταση για τη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων "ώστε να σταματήσει η σφαγή" ή ακόμη και να επιβάλει κυρώσεις σε ζωτικούς τομείς της ρωσικής οικονομίας.