Επιτέλους: Ο Μπομπ Ντίλαν αποδέχεται (έστω και εμμέσως) το Νόμπελ

Ο 75χρονος καλλιτέχνης προμοτάρει στην ιστοσελίδα του βιβλίο με στίχους του ως "ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ"

Του πήρε λίγες μέρες, όμως τελικά ο Μπομπ Ντίλαν φαίνεται πως αποδέχεται, έστω και εμμέσως, το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας με το οποίο τιμήθηκε την περασμένη Πέμπτη!

Ο Ντίλαν εμφανίστηκε στο Λας Βέγκας το ίδιο βράδυ και δεν έκανε αναφορά στο βραβείο. Την Παρασκευή συμμετείχε στο Desert Trip Festival στο Ίντιο, στην κοιλάδα Coachella στην Καλιφόρνια, εκεί όπου πραγματοποιείται και το πιο διάσημο ετήσιο φεστιβάλ μουσικής και τέχνης στις ΗΠΑ, "Coachella Valley Music and Arts Annual Festival", και επίσης δεν έκανε καμία αναφορά, ενώ τις επόμενες μέρες η Σουηδική Ακαδημία Επιστημών, που απονέμει τα βραβεία Νόμπελ, προσπαθούσε μάταια να επικοινωνήσει μαζί του.

Και μπορεί μέχρι τώρα ο 75χρονος Ντίλαν να παραμένει... άφαντος, όμως μέσω της ιστοσελίδας του όχι μόνο αναγνωρίζει εμμέσως τη βράβευσή του, αλλά προμοτάρει με βάση αυτήν και ένα βιβλίο με στίχους του, ως “ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ” (έτσι, με κεφαλαία).

Την αναφορά αυτή “ανακάλυψε” πρώτη η σουηδική εφημερίδα Aftonbladet, κάνοντας λόγο για “σημείο ζωής” από τον... αγνοούμενο Μπομπ Ντίλαν.