Στην Εσθονία ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Για να συζητήσει το μεταναστευτικό και την ασφάλεια, ενόψει της επικείμενης ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την Εσθονία.

Στο Ταλίν μεταβαίνει τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δ. Αβραμόπουλος, όπου θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της χώρας, για να συζητήσει το μεταναστευτικό και την ασφάλεια, ενόψει της επικείμενης ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την Εσθονία.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει διμερείς συναντήσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Εσθονίας Κέρστι Καλτζουλάιντ, τον Πρωθυπουργό Ταάβι Ρόιβας και τον υπουργό Εσωτερικών Χάνο Πεβκούρ, με τον οποίο θα δώσουν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα το απόγευμα.

Επίσης, ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα επισκεφθεί τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τη Λειτουργική Διαχείριση Πληροφοριακών Συστημάτων Μεγάλης Κλίμακας στους τομείς των Ελευθεριών, της Δικαιοσύνης και της Ασφάλειας (EU-LISA). Ο κ. Αβραμόπουλος θα συναντηθεί με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού Κρουμ Γκάρκοβ, για να συζητήσουν τη διαχείριση των συστημάτων πληροφοριών και τους τρόπους με τους οποίους ο οργανισμός μπορεί να βελτιώσει την διαλειτουργικότητά τους για να αντιμετωπιστούν τα υπάρχοντα κενά.