Alert για τρομοκρατία στο Βέλγιο: Μαχαίρωσε και γρονθοκόπησε αστυνομικούς

Μαχαίρωσε δυο αστυνομικούς, στο λαιμό και την κοιλιά και χτύπησε έναν τρίτο

Ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε τρεις αστυνομικούς και τους μαχαίρωσε στο λαιμό και την κοιλιά, σήμερα στις Βρυξέλλες. Ο δράστης μαχαίρωσε τους δυο και γρονθοκόπησε τον τρίτο αστυνομικό. Οι βελγικές αρχές ανακοίνωσαν ότι διαθέτουν "στοιχεία" εκ των οποίων συμπεραίνουν ότι ο δράστης της επίθεσης εκτελούσε "τρομοκρατικής επίθεσης".

"Έχουμε στοιχεία που μας ωθούν να συμπεράνουμε ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ερίκ Βαν Ντερ Σιπτ, εκπρόσωπος της εισαγγελίας, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση VRT, ο ένας αστυνομικός φέρει τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό και ο δεύτερος στο στομάχι. Ο δράστης στη συνέχεια έσπασε τη μύτη ενός τρίτου αστυνομικού που έσπευσε να βοηθήσει τους συναδέλφους του.

Η ζωή των αστυνομικών δεν διατρέχει κίνδυνο.

Όταν προσπάθησε να διαφύγει, άλλοι αστυνομικοί τον τραυμάτισαν, πυροβολώντας τον στο πόδι και τον ακινητοποίησαν.

Οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε συναγερμό μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, τον περασμένο Μάρτιο, που στοίχισαν τη ζωή σε 32 ανθρώπους. Λίγο μετά το μεσημέρι σήμερα ο σιδηροδρομικός σταθμός Γκαρ ντι Νορ έκλεισε για μία ώρα, μετά από τηλεφώνημα για βόμβα. Τα δρομολόγια ξανάρχισαν αφού ο χώρος ελέγχθηκε από ομάδες πυροτεχνουργών.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μια μεγάλη αρτηρία της λαϊκής κοινότητας Σάερμπεκ στη διάρκεια ελέγχου.

Στις 6 Αυγούστου, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από ματσέτα στο Σαρλερουά (νότια) από έναν άνδρα που φώναζε "Αλλάχ Άκμπαρ" και ο οποίος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης.

Στις 7 Σεπτεμβρίου στο Μόλενμπεκ, μια κοινότητα των Βρυξελλών που θεωρείται εστία ριζοσπαστικού ισλαμισμού, δύο αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι χωρίς ωστόσο να τραυματιστούν. Ο δράστης των επιθέσεων, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα φόνου, είναι ένας άνδρας με καταγωγή από το Μαγκρέμπ ο οποίος ήταν γνωστός στις υπηρεσίες της αστυνομίας με περίπου δέκα ψευδώνυμα, αλλά χωρίς να έχει αποδειχθεί ότι είχε οποιαδήποτε σύνδεση με το ισλαμιστικό κίνημα, σύμφωνα με την εισαγγελία των Βρυξελλών.