Εξάδελφος της Ελισάβετ: Είμαι γκέι και έχω σύντροφο

Ο λόρδος Ιβάρ Μάουντμπαττεν ο πρώτος γαλαζοαίματος της Βρετανίας που αποκάλυψε δημοσίως την σεξουαλική του ταυτότητα

Όλο το Ηνωμένο Βσίλειο ασχολείται σήμερα με τον - σχετικά άγνωστο μέχρι σήμερα - λόρδο Ιβάρ Μάουντμπατεν, ξάδερφο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο λόγος; Είναι ο πρώτος γαλαζοαίματος της Βρετανίας που αποκάλυψε δημοσίως την σεξουαλική του ταυτότητα, λέγοντας ότι είνια ομοφυλόφιλος και ότι έχει μία αυτυχισμένη σχέση με τον Τζέιμς Κόιλ, υπάλληλο αεροπορικής εταιρίας.

Ο 53χρονος λόρδος, διαζευγμένος από το 2011 και πατέρας τριών παιδιών – σε συνέντευξη του δήλωσε ότι αποκάλυψε την αλήθεια στην γυναίκα και τις τρεις κόρες του πέρσι την άνοιξη και έκτοτε νιώθει « πολύ πιο  ευτυχισμένος, αλλά που δεν νιώθω ακόμη 100% άνετα με το ότι είμαι ομοφυλόφιλος». 

Σύμφωνα με την κυριακάτικη DailyMail, ο Μάουντμπαντεν γνώρισε τον αγαπημένο του κατά τη διάρκεια των διακοπών σε ένα θέρετρο σκι στην Ελβετία, πέρυσι τον Μάρτιο, όπου ο Κόιλ έκανε γιόγκα μαζί με την πρώην σύζυγο του λόρδου, Πένι. 

Μάλιστα, η σύζυγος και οι κόρες του τον υποστηρίζουν απόλυτα και έχουν καλωσορίσει τον νέο του σύντροφο στις ζωές τους.

"Είχα αποκαλύψει στην Πέννι ότι ήμουν αμφιφυλόφιλος πριν παντρευτούμε. Έδειξε μεγάλυ κατανόηση και πάντα θα της είμαι ευγνόμων για αυτό" δήλωσε ο απελευθερωμένος πλέον Λόρδος.  

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας μιλούν δημοσίως για λογαριασμό των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤ κοινότητας. Τον περασμένο Ιούνιο, ο Δούκας του Cambridge πρίγκιπας Ουίλιαμ, έγινε το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο γκέι περιοδικού για να αναδείξει το θέμα της ομοφοβίας και τις μακροχρόνιες συνέπειες του εκφοβισμού στην ψυχική υγεία.