Κρατούμενος έβγαλε τα μάτια του και οι φρουροί απλά κοιτούσαν

Δεν επενέβησαν όταν ψυχικά ασθενής κρατούμενος αυτοτυφλώθηκε

Τα ίδια του τα μάτια έβγαλε ένας κρατούμενος σε φυλακή της Βόρειας Ιρλανδίας ενώ οι φρουροί της φυλακής απλά τον κοιτούσαν χωρίς να επέμβουν. Μόλις την προηγούμενη μέρα είχε επιχειρήσει να κόψει τα γεννητικά του όργανα. Ο κρατούμενος είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας.

Οι φρουροί ισχυρίστηκαν πως δεν κατάλαβαν τη σοβαρότητα του τραυματισμού και πως φοβήθηκαν μήπως, σε περίπτωση επέμβασής τους, ο κρατούμενος πραγματοποιούσε επίθεση και τους έπαιρνε τα κλειδιά της φυλακής.

Το περιστατικό συνέβη στη φυλακή Μαγάμπερι στο Κο Άντριμ στις 5 Ιουνίου του 2014. Ο κρατούμενος, Σον Λιντς, πάντως, σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή και τις μαρτυρίες των συγκρατούμενών του, προσπαθούσε επί μια ώρα να αυτοτυφλωθεί. 

Επίσης, υπήρχε ειδική σύσταση προς τους φύλακες, από ψυχίατρο, για ιδιαίτερη μεταχείριση του Λιντς λόγω του ιστορικού του.

Ο πατέρας του Λιντς ζήτησε σήμερα την απόλυση των φρουρών της φυλακής, αφότου δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η επίσημη δικαστική έκθεση για το περιστατικό.

Ο Λιντς φυλακίστηκε το 2013, σε ηλικία 22 ετών, για επίθεση και εγκληματική ενέργεια σε βάρος άλλων.

Στη διάρκεια της εφηβείας του άρχισε να εμφανίζει ψυχωτικά επεισόδια εξαιτίας της χρήσης ναρκωτικών και της κατάχρησης αλκοόλ.