Κακόγουστη φάρσα: Τζιχαντιστές εισέβαλλαν στο κέντρο της Πράγας

Ο κόσμος τρομοκρατημένος άρχισε να τρέχει για να σωθεί ώσπου εμφανίστηκε η αστυνομία και - έτσι άπλα - απομάκρυνε τους τζιχαντιστές.

Άφωνοι έμεναν ντόπιοι και τουρίστες που βρίσκονταν το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της Πράγας, όταν σε κεντρική πλατεία εισέβαλλε ένα φορτηγάκι με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και ένα όμηρο, με την χαρακτηριστική πορτοκαλί στολή. 

Οι νεαροί, κρατώντας όπλα και φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ», κουνούσαν σημαίες του Ισλαμικού Κράτους ενώ κάποια στιγμή άρχισαν να πυροβολούν και να «εκτελούν»... κρατούμενους! 

Κάποιοι, τρομοκρατημένοι, άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν ώσπου εμφανίστηκε η αστυνομία και - έτσι άπλα - απομάκρυνε τους τζιχαντιστές.

Όπως εξήγησαν αργότερα επρόκειτο για μια διαμαρτυρία: οι «τζιχαντιστές» με τα όπλα, τις ζώνες με τα εκρηκτικά και την σημαία του Ισλαμικού Κράτους ήταν "ακτιβιστές", μέλη μιας οργάνωσης κατά των μεταναστών. Μάλιστα υποστηρίζουν πως είχαν ενημερώσει τις Αρχές για τη διαμαρτυρία τους. 

Μετά τον πανικό όμως που προκλήθηκε, η αστυνομία της Τσεχίας ξεκίνησε έρευνα για το... δρώμενο καθώς η ενέργεια του αντιισλαμιστή ακτιβιστή Κονβίκα καταδικάστηκε ευρέως από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας Μίλαν Τσοβάνετς χαρακτήρισε τα γεγονότα «έκφραση πολιτικού και κοινωνικού κρετινισμού».

«Η αστυνομία ξεκίνησε μια έρευνα με την υποψία διατάραξης της δημόσιας τάξης. Η δίωξη για μετάδοση ψευδών ανησυχητικών πληροφοριών είναι (επίσης) πιθανή» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Πράγας, Τόμας Χούλαν.

«Αυτή τη στιγμή παίρνουμε καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες προκειμένου να τεκμηριώσουμε τα γεγονότα».

«Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας» τόνισε ο ίδιος.

Ο Μάρτιν Κονβίκα, ηγέτης ενός μικρού ξενοφοβικού κόμματος που ελπίζει σε πολιτικά κέρδη προτάσσοντας τον φόβο της τρομοκρατίας τόνισε στα ΜΜΕ ότι ανέμενε πως «θα σοκάρει» με την εκδήλωση που διοργάνωσε.