Απειλή για βόμβα σε δύο αεροπλάνα που κατευθύνονταν στις Βρυξέλλες

Συναγερμός στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ

Συναγερμός σήμανε αργά το απόγευμα στο Βέλγιο, καθώς υπήρχαν απειλές για βόμβες μέσα σε δύο αεροσκάφη που κατευθύνονταν για να προσγειωθούν στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών.

Οι αρχές έλαβαν σοβαρά υπόψη την απειλή και πήραν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. 
 
Η πρώτη απειλή ήταν σε πτήση που έφτασε από το Όσλο της Νορβηγίας μετά τον συναγερμό και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Bart Raes που επέβαινε στο αεροσκάφος της SAS από το Όσλο, όταν το  αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια, ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες ότι υπήρχε απειλή για βόμβα στο αεροπλάνο και τους  να παραμείνουν καθισμένοι.

Τα δύο αεροσκάφη προσγειώθηκαν με ασφάλεια στις Βρυξέλλες, όπως δήλωσαν στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik Βέλγοι αξιωματούχοι και όπως μετέδωσε η βελγική δημόσια τηλεόραση VRT. «Τα δύο αεροσκάφη προσγειώθηκαν ήδη, όλα είναι εντάξει, όλοι είναι ασφαλείς», ανέφερε μια πηγή στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ.

Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανέφερε ότι δεν έχει κηρυχθεί συναγερμός για βόμβα στο αεροδρόμιο και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Μια πηγή προσκείμενη στη βελγική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όλα είναι εντάξει».

Ο Βέλγος εισαγγελέας Έρικ φαν ντερ Σιπτ δήλωσε ότι η υπηρεσία του έλαβε πληροφορίες περί τοποθέτησης βομβών κι άρχισε έρευνα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν εστάλησαν πυροτεχνουργοί της αστυνομίας στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ.

Βελγικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ορισμένα άλλα αεροσκάφη εξετράπησαν σε άλλα αεροδρόμια, όπως ένα το οποίο ανήκει στην εταιρεία Air Arabia του Μαρόκου, το οποίο έλαβε οδηγίες να αλλάξει πορεία και προσγειώθηκε στην Τουλούζη.