“Αστακός” το αεροδρόμιο της Γενεύης μετά από… φάρσα για βόμβα

Πιθανές καθυστερήσεις στις πτήσεις

Συναγερμός σήμανε το πρωί γύρω από το αεροδρόμιο Κουαντρίν αλλά και σε ολόκληρη τη Γενεύη, έπειτα από πληροφορία που έλαβε από τη γαλλική αστυνομία που ανέφερε απειλή για βόμβα.

Μετά από ώρες όμως - και ενώ είχε κινητοποιηθεί ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός - ο εισαγγελέας της πόλης ανακοίνωση ότι επρόκειτο απλώς για φάρσα.

""Επειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα που έκανε λόγο για την παρουσία στο αεροδρόμιο της Γενεύης ατόμου που είχε βόμβα, και μια εισαγγελική έρευνα, η αστυνομία της Γενεύης και οι γαλλικές αρχές εντόπισαν και εξέτασαν το πρόσωπο που έκανε το τηλεφώνημα το οποίο παραδέχτηκε ότι ο συναγερμός ήταν φάρσα", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Αστακός το αεροδρόμιο

Αμέσως μετά το τηλεφώνημα για βόμβα, όπως ήταν λογικό, σήμανε συναγερμός. Αυστηρά μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν περιμετρικά του αεροδρομίου, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα της Ελβετίας με τη Γαλλία.

Ενισχύθηκαν επίσης τα μέτρα ασφαλείας στη γαλλική πλευρά των συνόρων.

Στη Γενεύη, λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας οι περισσότερες είσοδοι του αεροδρομίου ήταν κλειστές. Οπλισμένοι αστυνομικοί ήλεγχαν τα χαρτιά των επισκεπτών, ωστόσο αξιωματoύχοι του αερολιμένα ανέφεραν ότι το αεροδρόμιο παραμένει ανοικτό και λειτουργεί κανονικά.

Ο εκπρόσωπος τoυ αεροδρομίου της Γενεύης Μπερτράν Στέμπφλι συνέστησε στους ταξιδιώτες να προσέρχονται νωρίς δεδομένων των καθυστερήσεων που οφείλονται στους περισσότερους ελέγχους. Ωστόσο είπε ότι δεν παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στην πρόσβαση.