Τριπλή βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Το τουρκικό δίκτυο NTV κάνει λόγο για πολλούς τραυματίες

Εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, που πιθανότατα οφείλονται σε επίθεση αυτοκτονίας με τρεις δράστες, τα κίνητρα των οποίων παραμένουν άγνωστα, αν και οι πρώτες υποψίες στρέφονται προς το Ισλαμικό Κράτος.

Οι ύποπτοι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πυροδότησαν εκρηκτικά πριν περάσουν από το μηχάνημα ακτίνων Χ του αεροδρομίου.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην επίθεση και ακόμα εξήντα περίπου τραυματίστηκαν.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο από κάμερα ασφαλείας, που καταγράφει τη στιγμή της έκρηξης:

Σύμφωνα με το CNN Turk, μετά τις εκρήξεις ακολούθησαν πυροβολισμοί. Μάρτυρας δήλωσε στο CNN Turk ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί από το χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του αεροδρομίου, που είναι το μεγαλύτερο της Τουρκίας.

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε σε δημοσιογράφο του NBC πως είδε έναν αστυνομικό να επιχειρεί να ακινητοποιήσει έναν από τους δράστες, ρίχνοντάς τον στο έδαφος, και εκείνη τη στιγμή αυτός πυροδότησε τα εκρηκτικά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ επιβεβαίωσε πως ένας από τους δράστες πυροβόλησε με καλάσνικοφ πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πως οι εκρήξεις συγκλόνισαν τον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού προκαλώντας πανικό μεταξύ των επιβατών. "Ήταν πολύ ισχυρή η έκρηξη, όλοι άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση", δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Türk.

Λόγω της επίθεσης ανεστάλησαν όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο, ενώ ορισμένες πτήσεις που κατευθύνονταν προς το Ατατούρκ άλλαξαν πορεία προς άλλα αεροδρόμια, γνωστοποίησε ένας αξιωματούχος του αεροδρομίου. Τα αεροσκάφη θα μπορούν να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Ατατούρκ μέχρι τις 00.10 ώρα Ελλάδας, ενώ όλες οι απογειώσεις έχουν ήδη ματαιωθεί.