Πρόταση μομφής κατά του Κορμπίν από τους βουλευτές των Εργατικών

172 βουλευτές - η πλειοψηφία - ζητούν παραίτηση του Κορμπίν αλλα αυτός αρνείται

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν δεν κατάφερε να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών του κόμματός του.

Οι Εργατικοί βουλευτές κατέθεσαν πρόταση μομφής εναντίον του, μετά από τρεις ημέρες σκληρής κριτικής και parait;hsevn στελεχών και σκιωδών υπουργών, εξαιτίας των χειρισμών του στο θέμα του Brexit. 

Σύμφωνα τα βρετανικά μέσα, 172 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής, 40 την καταψήφισαν, τέσσερις ήταν απόντες και 13 δεν ψήφισαν. 

Ο ίδιος ωστόσο τόνισε για άλλη μία φορά ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από την ηγεσία, για να μην απογοητεύσει τους ψηφοφόρους του κόμματος. 

«Είμαι ένας δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης του κόμματός μας με στόχο να προάγω ένα νέο είδος πολιτικής, (με ψήφισε) το 60% των στελεχών του Εργατικού Κόμματος και των υποστηρικτών του και δεν θα τους προδώσω με το να παραιτηθώ» δήλωσε ο ίδιος σε μια ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σήμερα.

«Η σημερινή ψηφοφορία των βουλευτών δεν έχει συνταγματική νομιμότητα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στον απόηχο της απόφασης του Brexit, τα στελέχη των Εργατικών κατηγορούν τον αρχηγό τους ότι δεν συμμετείχε αρκετά στην εκστρατεία υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υποστηρίζουν ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν θα καταφέρει να κερδίσει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.