Γιούνκερ σε Φάρατζ: Σας ψήφισαν για Brexiτ, γιατί είστε ακόμα εδώ;

Συγκίνηση, αποχαιρετισμούς αλλά και πανηγυρισμούς και παρατηρήσεις είχε η σημερινή συνεδρίαση

Ο Βρετανός Επίτροπος Οικονομικής Σταθερότητας, Υπηρεσιών και Κεφαλαιακής Αγοράς, Λόρδος Τζόναθαν Χιλ υπέβαλε την παραίτησή του το Σάββατο, αφού είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. 

Σήμερα, στο Ευρωκοινοβούλιο, ο πρόεδρος, Μάρτιν Σουλτς τον ευχαρίστησε για το έργο που πρόσφερε και οι περισσότεροι ευρωβουλευτές και επίτροποι συνάδελφοί του τον καταχειροκρότησαν όρθιοι. 

"Ο Λόρδος Χιλ αποφάσισε να παραιτηθεί από Επίτροπος και θα είναι η τελευταία φορά που θα είναι μαζί μας. Λόρδε Χιλ, ήσασταν υποστηρικτής του Remain και εκ μέρους τους Ευρωκοινοβουλίου θέλω να σας ευχαριστήσω", είπε ο Μάρτιν Σουλτς.

Ο ίδιος ο Βρετανός επίτροπος δεν μπορούσε να μιλήσει από την συγκίνηση τους και δάκρυσε σκύβοντας το κεφάλι του.

Ακριβώς αντίθετη υποδοχή επιφύλασσαν στον Νάιτζελ Φάρατζ, τον Βρετανό ευρωσκεπτικιστή ηγέτη και υπέρμαχο του Brexit. Μάλιστα, στην ομιλία του ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ - αν και τον υποδέχτηκε στην αίθουσα πριν τη συνεδρίαση με αγκαλιές και φιλιά (κεντρική φωτό)-  του είπε χαρακτηριστικά: «Είναι η τελευταία φορά που χειροκροτείτε εδώ. Εξεπλάγην που είστε εδώ, γιατί είστε ακόμα εδώ; Κάνατε εκστρατεία για το Brexit, σαν ψήφισαν για το exit, τι κάνετε ακόμα εδώ»;

Ο ίδιος ο Φάρατζ από την πλευρά του δήλωσε επιδεικτικά: "Πριν 17 χρόνια που ήρθα εδώ γελάγατε. Δεν γελάτε τώρα. Είστε σε άρνηση. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα είναι η τελευταία χώρα που θα φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση".